Håndbold

Horsens leverer kæmpe overraskelse mod København

Horsens manglede fem spillede, men det forhindrede dem ikke i at levere en stor overraskelse mod København Håndbold.

Horsens havde ikke de bedste forudsætninger for at levere et resultat mod København Håndbold.

Den jyske klub manglede nemlig fem spillere til opgøret tirsdag aften, da fire spillere er smittet med coronavirus, imens en spiller er ramt af en hjernerystelse.

Men det var ikke til at se, da de gik på banen. Horsens vandt nemlig med 23-22 og hentede holdets fjerde sejr i ligaen.

- Det er helt vildt. Det er en kæmpe overraskelse - og hold nu op for en holdpræsentation, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Lærke Møller.

Melissa Petrén, Daniela Gustin, Mette Lassen og Rina Rexhepi var ude med corona, imens Anne-Sofie Filtenborg er skadet.

København Håndbold er nummer fire i ligaen, imens Horsens var næstsidst inden opgøret. De avancerer nu i tabellen med de to point og er nu nummer 11.

København havde muligheden for point

Opgøret var tæt gennem næsten hele kampen, men i slutfasen fik et coronadecimeret Horsens-hold oparbejdet kampens første tremålsføring og forsvarede sejren hjem med det yderste af neglene.

I sidste sekund kunne Aimée von Pereira have udlignet, men tyskerens afslutning var for svag.

På forhånd var gæsterne ellers store favoritter til at tage sejren, men Lars Frederiksens Horsens-mandskab var ikke sådan at slå ud af kurs.

Horsens var foran i det meste af første halvleg, men måtte gå til pausen med 12-12. I løbet af de første 30 minutter havde københavnerne både været lidt uheldige med flere stolpeskud, men også lavet et væld af uprovokerede fejl.

I anden halvleg var billedet det samme, og gæsterne var kun noteret for en enkelt føring efter pausen. Det var ved 16-15, men Horsens kom straks igen og tog flere føringer.

Efter Larissa Nussers udligning til 20-20 i slutfasen tog københavnerne en scoringspause på seks minutter, og det var der ikke råd til.

Horsens slog et hul på tre mål, og selv om spændingen kom tilbage før kampens sidste minut, tog hjemmeholdet en uventet sejr.