Håndbold

Sverige ramt af coronasmitte - aflyser EM-kvalkamp før VM

Den mulige mesterskabsdebutant Anton Lindskog er blevet testet positiv i den svenske VM-lejr.

Coronapandemien volder problemer for flere nationer med godt en uge til VM-slutrunden i Egypten.

Seneste positve test er fundet i den svenske lejr tirsdag aften, hvor Wetzlar-spilleren Anton Lindskog er blevet smittet.

Han er blevet isoleret fra resten af truppen og forlader lejren onsdag, hvor svenskerne skulle have spillet EM-kvalifikationskamp på udebane mod Montenegro.

Vi kommer ikke til at have nogen kollektive træninger eller samlinger resten af ugen

Glenn Solberg, Sveriges landstræner

Den kamp er nu blevet aflyst.

- Vi blev hurtigt enige om ikke at spille kampen, siger landsholdsansvarlig Hanna Fogelström til det svenske håndboldforbunds hjemmeside.

Holdene mødes i Sverige lørdag, såfremt det altså er muligt trods smitten i den svenske trup. Den beslutning skal det europæiske håndboldforbund, EHF, træffe, skriver det svenske forbund.

Bekymret holdlæge

Søndag blev alle i den svenske landsholdslejr testet negativ, hvorfor de altså tog hul på forberedelserne til VM og EM-kvalifikationskampen i Montenegro.

Mandag blev alle testet igen, og her kom der altså et positivt svar tilbage.

- Det er en bekymrende situation. Samtidig gør vi alt, der står i vores magt for at få kontrol over det og give spillerne et sikkert miljø, siger landsholdslæge Daniel Jerrhag.

- Vi har isoleret spillerne to og to, og sådan kommer det til at fortsætte frem til søndag. Målsætningen og forhåbningen er at kunne præsenteret en coronafri trup i næste uge.

Dropper al træning

VM begynder torsdag i næste uge. Sverige spiller første kamp fredag mod Tjekkiet.

Den svenske landsholdslejr lukker nu ned, og det bliver langt fra den perfekte forberedelse til mesterskabet i Egypten.

- Spillernes helbred og sikkerhed må altid stå i forreste række, og det indebærer, at vi ikke kan rejse til Montenegro i morgen. Vi kommer heller ikke til at have nogen kollektive træninger eller samlinger resten af ugen, så vi må forberede os på andre måder, siger landstræner Glenn Solberg.

Foruden Tjekkiet er Sverige i VM-gruppe med Chile og de egyptiske værter.

Danmarks Henrik Toft Hansen er lige nu tvivlsom til VM, fordi han mellem jul og nytår blev testet positiv for coronavirus. Magnus Landin har ligeledes været smittet, men er kommet sig og er klar til VM.