Håndbold

- Tanken om et farvel havde strejfet mig, siger Nørgaard

Den tidligere landsholdsspiller havde befundet sig på dansk jord i under 24 timer, før hun fik tilbuddet fra Storhamar i Norge.

Planen var egentlig ret ligetil. Hun skulle hjem til Danmark for at finde ud af, hvad der skulle ske.

Det nåede hun også at tænke over i lidt under et døgn, før en norsk storklub slog på tråden med et tilbud, hun ikke kunne sige nej til. Den oprindelige plan var pludselig ændret.

Ann Grete Nørgaard har underskrevet en aftale med Storhamar, der topper den norske håndboldliga med maksimumpoint, og den 37-årige håndboldspiller fortsætter dermed sin karriere lidt endnu, selvom hun havde overvejet et stop.

- Jeg havde da været naiv, hvis ikke tanken om et farvel til tophåndbold havde strejfet mig, da vi befinder os midt i en pandemi. Jeg tog ikke hjem til Danmark og forventede, at der ville komme en masse tilbud. Så det har været lidt overraskende, at tilbuddet faktisk kom, fortæller den tidligere landsholdsspiller til TV 2 SPORT.

Nørgaard har underskrevet en kontrakt med topholdet, der løber frem til sommeren 2021.

Var ikke i tvivl

Indtil december sidste år havde Nørgaard befundet sig i Rumænien, hvor hun spillede for Ramnicu Valcea. Men i juletiden fik spillerne mulighed for at forlade klubben, hvis ikke de var interesseret i en lønnedgang, ligesom coronasituationen gjorde det mindre sjovt at være håndboldspiller i Rumænien.

Derfor tog hun hjem til Danmark.

Jeg synes, Norge er et rigtig dejligt land, og så er de bare langt foran alle andre nationer

Ann Grete Nørgaard, håndboldspiller i Storhamar

Men livet i det danske var altså kun få timer gammelt, før det ændrede sig.

- Jeg havde været hjemme i 21 timer, da min agent ringende og fortalte mig, at Storhamar havde rakt ud. Der kunne jeg ikke selv lade være med at blive interesseret. Så tog vi et kort videomøde, og efter det var jeg egentlig ikke i tvivl.

- Jeg synes, Norge er et rigtig dejligt land, og så er de bare langt foran alle andre nationer, når man ser på deres landshold. Så jeg har altid været imponeret af deres træningskultur og er nysgerrig på, hvad det er, de gør så godt, lyder det fra Nørgaard.

I sidste sæson fik Storhamar sølvmedaljer om halsen, hvilket danskeren håber at få lov til at veksle om til guld i indeværende sæson. Hun fortæller, at det er en stor klub, der spiller med høj fart, hvilket passer venstrefløjen rigtig godt.

Udover Ramnicu Valcea har Nørgaard også repræsenteret Horsens HK, Randers HK, TTH Holstebro og Viborg HK af to omgange.

Hun har spillet 139 landskampe og scoret 549 gange for Danmark.