VM håndbold

VM-trænere ramt af coronavirus

Det tjekkiske landshold må sandsynligvis rejse til VM uden Daniel Kubes. Holdets anden træner er også testet positiv.

De tjekkiske VM-forberedelser er indledt med to positive coronaprøver, der har sendt holdets to trænere i isolation.

Både Daniel Kubes og Jan Filip er testet positiv for covid-19, oplyser forbundet på sin hjemmeside. Derfor kommer de ikke til at være med i de kommende EM-kvalifikationskampe.

For Daniel Kubes vedkommende er det også meget tvivlsomt, om han bliver frisk nok til at deltage ved VM, der begynder den 13. januar. I modsætning til Filip har Kubes symptomer, og derfor nåede han aldrig at møde op i landsholdslejren.

- Jeg må sige, at jeg er syg. For at være ærlig, så er mit første mål at blive rask. Der er ingen grund til at tage let på sygdommen, og hvis jeg er rask om fem dage, vil det være fedt. Hvis jeg er rask om ti dage, er det godt. Hvis der går 20 dage, vil jeg være glad for at blive frisk, siger Daniel Kubes til det tjekkiske forbunds hjemmeside.

De to positive prøver blev taget den 2. januar. Forbundet oplyser ikke, om den ene træner kan have smittet den anden.

Kubes er til daglig træner i Bundesliga-klubben HSG Nordhorn-Lingen, der på grund af en aflyst kamp fik en lidt længere juleferie. Aflysningen skyldtes en positiv coronaprøve hos modstanderholdet Erlangen.

Nyt trænerteam

Det tjekkiske landshold er i øjeblikket samlet i Plzen, hvor kommunikationen med deres sædvanlige trænere foregår via internettet. Træningerne styres af målmandstræner Peter Stochl og ungdomslandstræner Pavel Pauza, der også skal lede tjekkerne i EM-kvalifikationskampene mod Færøerne den 6. og 9. januar.

Ved VM er Tjekkiet i gruppe med Sverige, Egypten og Chile. Holdet spiller premierekamp mod Sverige den 14.