VM håndbold

Danmark slår Norge i første VM-test

Danmark og Norge spillede torsdag aften den første af to VM-testkampe.

Trods gammelmandshåndbold i første halvleg endte Danmark med at besejre Norge.

  • Danmark – Norge: 31-28
  • Pausestilling: 12-15
  • Danmarks opstilling offensivt: Landin, Hansen, Mensah, Øris, Svan og Hald. Niklas Landin på mål.
  • Danmarks opstilling defensivt: Hansen, Landin, Møllgaard, Hald, Mensah og Svan. Niklas Landin på mål.
  • Danmark og Norge mødes igen i den sidste VM-test lørdag den 9. januar

- Defensivt står vi rigtig fint, selvom Norge laver 28 mål. Og så synes jeg, at vi angrebsmæssigt får meget mere tempo i spillet i anden halvleg, siger landstræner Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

Følg Danmarks VM-titelforsvar på TV 2 og TV 2 PLAY.

- Vi spiller for langsomt!

Foran de tomme tribuner i Kolding var det som om, både Danmark og Norge havde lidt svært ved at komme i gang med kampen.

Meget symptomatisk brændte tilbagevendte Bjarte Myrhol kampens første afslutning, hvorefter Danmark smed bolden væk med et kikset indspil til stregen i den anden ende.

Trods fem redninger af Niklas Landin var det Norge, der førte efter kampens første kvarter. Ved stillingen 7-6 kaldte Nikolaj Jacobsen til samling, og i opgørets første timeout var meldingen ganske klar:

- Vi spiller for langsomt, sagde den danske landstræner.

Nogenlunde samme melding kom den norske træner Christian Berge med, men trods en lille opsang i begge lejre skete der ikke synderligt meget med tempoet.

Gammelmandshåndbold!

Nikolaj Jacobsen

Det fik Nikolaj Jacobsen til at hæve stemmen, da holdene var kaldt til timeout igen mod slutningen af første halvleg:

- Vi får arm hele tiden, fordi det går så ualmindeligt langsomt. Der er ikke styr på noget som helst oppe i angrebet. Vi får ikke sat tingene ordentligt i gang. Når vi få sat tingene lidt op, så får vi i det mindste angrebet mod målet. Ellers løber vi bare rundt i gammelmandshåndbold! Nu må I kraftedeme komme op i tempo alle sammen!

Landstræner Nikolaj Jacobsen var rasende over Danmarks langsomme spil. Video: TV 2 SPORT

I angrebet havde Danmark for mange ukvalificerede afslutninger og dårlige afleveringer, mens nordmændene var en my skarpere. Derfor var der ikke så meget at indvende mod den norske føring på 15-12 efter første halvleg, hvor begge hold fordelte spilletiden bredt.

Mere fart i anden halvleg

I anden halvleg kom Mathias Gidsel på banen til sin blot tredje landskamp, og faktisk var Mads Mensah den eneste gengænger fra startopstillingen.

Takket være en fin første halvleg fik Jacob Holm en del spilletid, og ændringerne hjalp lidt på tempoet. Ved 17-17 fik danskerne kontakt med nordmændene, men så gik det pludselig lidt for stærkt. Tre angreb i træk smed Danmark bolden væk. Det udnyttede Norge til at bringe sig foran 20-17 i en sjældent hæsblæsende periode.

Anført af Jacob Holm var det derefter Danmarks tur til at score tre på stribe, og med 20 minutter tilbage var VM-testen omsider oppe i omdrejninger.

Med Mikkel Hansen tilbage på banen kom Danmark foran for første gang, og takket være nogle gode redninger af Niklas Landin var Danmark foran 24-21 med knap et kvarter igen.

Derfra fortsatte de gode, danske takter - især fra Niklas Landin i målet og Jacob Holm i angrebet. Det sikrede en føring på fire mål inden de sidste minutter, hvor Danmark lukkede kampen efter et par norske reduceringer.

Takket være en bedre præstation i anden halvleg vandt Danmark 31-28.