VM håndbold

Fransk VM-håb melder afbud

Den unge franskmand Elohim Prandi bliver ikke klar til slutrunden i Egypten. Ham kommer de til at mangle, siger Bent Nyegaard.

Karrierens første VM-deltagelse må vente for 22-årige Elohim Prandi.

Den franske bagspiller er tvunget til at melde afbud til slutrunden i Egypten, fordi han har problemer med nerverne i sin højre skulder. Det fortæller Prandi på Instagram og på det franske forbunds hjemmeside.

- Ham kommer de til at mangle, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- På det meget rutinerede franske hold, og med deres lidt stive bagkæde, har Prandi noget X-faktor. Han er enormt eksplosiv og umoden i forhold til de andre, så med hans afbud kommer Guillaume Gille til at savne nogle muligheder i venstre side af offensiven. Han er meget atletisk, kan udfordre i dueller og så springer han enormt højt.

- For Prandi selv havde slutrunden også været virkelig god erfaring inden OL til sommer, tilføjer Bent Nyegaard.

Prandi havde smerter i skulderen, da han mødte ind til VM-optakten den 31. december. Siden er han blevet undersøgt flere gange, og nu står det klart, at han ikke bliver kampdygtig inden VM.

Den franske landstræner Guillaume Gille har udtaget Jean-Jacques Acquevillo fra Nimes. Acquevillo har deltaget i den første del af Frankrigs VM-forberedelser.

Dobbelt u-verdensmester

Elohim Prandi fik slutrundedebut ved EM 2020, hvor Frankrig højst overraskende ikke formåede at spille sig videre fra den indledende gruppe.

Inden da blev PSG-spilleren U19- og U21-verdensmester med Frankrig, og så scorede han i sidste sæson det bedste mål i den franske Star Ligue.

VM begynder i næste uge, hvor Frankrig spiller premierekamp mod Norge den 14. januar. Se sendeplanen her.