Landin rejser til VM med forløsning i bagagen

Det var en personlige forløsning for Niklas Landin, da han kort før nytår vandt Champions League med klubholdet THW Kiel.

2020 fik en noget nær perfekt afslutning, hvis man spørger den danske håndboldmålmand Niklas Landin.

29. december vandt han nemlig håndboldens fineste klubturnering, Champions League, med THW Kiel.

Og det er en triumf, der betyder mere end som så for den danske verdensstjerne.

- Det var en lille forløsning. Det vil jeg gerne sige. Det er det, jeg altid har drømt om og håbet på gennem min karriere. At det så lykkes nu her, det er jeg ovenud lykkelig for, siger Niklas Landin til TV 2 SPORT.

I Champions League-finalen i Køln vandt Kiel med 33-28 over FC Barcelona og vandt dermed turneringen for første gang i otte år og for fjerde gang i klubbens historie.

Og det var især takket være en storspillende Niklas Landin i Kiel-målet, at nordtyskerne vandt så relativt sikkert.

- Når man kigger tilbage på kampen, gør det da en ekstra stolt, at man har været med til at præge, hvordan udfaldet var i sidste ende, siger Landin.

Fed oplevelse trods manglende tilskuere

I sportens verden vil 2020 især blive kendt som året uden fans. Altså året, hvor tilskuere var bandlyst fra de fleste stadioner og arenaer på grund af restriktioner i forbindelse med covid-19-pandemien.

Og Niklas Landin ærgrer sig da også over, at Champions League-titlen kom i hus uden fans på tilskuerpladserne i Køln. Men alligevel var det en uforglemmelig oplevelse for verdens bedste håndboldspiller.

- Det var en fed turnering - også selvom der ikke var tilskuere. Så synes jeg, at det var en oplevelse at være med til, nu når det gik, som det gik.

- Men jeg havde da også drømt om, at det var foran 20.000 ellevilde fans, siger Niklas Landin.

I forbindelse med den kommende VM-slutrunde i Egypten kommer Niklas Landin til gengæld til at spille for tilskuere. Her har arrangørerne nemlig fået lov til at lukke op mod 3000 tilskuere ind til kampene ved slutrunden. Noget blandt andet Mikkel Hansen har kritiseret.

- Det gør mig en lille smule utryg, fordi jeg ikke helt ved, hvordan det kommer til at være med tilskuere. Jeg har hele tiden tænkt, at vi skulle ned og spille for tomme haller. For det er egentlig det, der i mit hoved giver mest mening. I og med at vi spiller for tomme haller i Bundesligaen og i Danmark, så giver det også mest mening for mig at spille for tomme haller i Egypten, siger Niklas Landin og tilføjer:

- Men hvis de kan vise, at det sundhedsmæssige er i top og i orden, og at vi ikke på nogen måde kommer tæt på tilskuere, synes jeg, at det er fint.

VM begynder 13. januar og kan ses på TV 2s kanaler. Danmark varmer op til mesterskabet med to testkampe mod Norge henholdsvis 7. og 9. januar. Begge kampe kan ses på TV 2.