VM håndbold

Nu tager VM-optakten fart - Danmark ser 'urørlige' ud

Argentina er en af Danmarks tre modstandere i det indledende gruppespil. Landet fra Sydamerika vil revanchere deres 17. plads fra sidste VM.

Han betegner gruppen som ordinær, selvom ét hold er umuligt at vinde over.

Det er den analyse, træneren for det argentinske landshold, Manolo Cadenas, rejser til VM med.

- Vi er i en normal gruppe. Danmark er et af de bedste hold. De er verdensmestre. De er et urørligt hold. At slå DR Congo og Bahrain ville være en storartet bedrift, og det er det, vi vil prøve at gøre. Ligesom vi vil forsøge at konkurrere med Danmark, lyder det fra den 65-årige spanier ifølge TYCSports.

I det indledende gruppespil ved verdensmesterskabet i Egypten skal DR Congo, Bahrain og Danmark kæmpe om at komme i top-3 i gruppe D, hvilket giver adgang til mellemrunden ved turneringen.

Argentina er et ægte hold med stor dedikation

Manolo Cadenas, argentinsk landstræner

I den forestående slutrunde drømmer de firedobbelte panamerikanske mestre om at suse forbi deres hidtil bedste resultat ved et VM, som er to 12. pladser i 2011 og 2015.

- Der er 10 eller 15 hold, der er bedre end os i Egypten. Det vil være fedt at ende blandt de 12 bedste. At være blandt de sidste 8 vil være en stor drøm, fordi det vil betyde, at vi har slået hold, der er bedre end os.

- Argentina er et ægte hold med stor dedikation, hvad enten det drejer sig om venskabs- eller turneringskampe. Som træner er jeg meget tilfreds med mine spillere og deres attitude, fortæller Cadenas.

Netop venskabskampe er noget, Argentina allerede har spillet i Doha som en del af deres forberedelse til VM. Her tabte de til Spanien, men slog siden Tunesien. Onsdag aften venter endnu et opgør, hvor mandskabet rejser til Moskva for at møde Rusland.

Danmark starter torsdag

Herhjemme har Danmark stadig deres første forberedelseskampe til gode, hvor der venter stærk modstand i form af Norge, der har taget VM-sølvmedaljer i 2017 og 2019. Derfor spiller Danmark to testkampe.

  • 7. januar: Danmark-Norge 20:00
  • 9. januar: Danmark-Norge 20:00

VM i Egypten starter 13. januar. Danmark spiller deres første kamp 15. januar mod Bahrain 21.30.