Nyegaards karakterbog: Tre danskere får topkarakter

Danmark var som nat og dag, da Norge blev besejret 31-28 i den første af to VM-testkampe.

Det danske landshold viste to sider af sig selv i årets første landskamp.

I første halvleg gik det alt for langsomt. I anden halvleg gik det, som det skulle. Det konkluderer TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard, der giver topkarakter til tre danske spillere.

- Det var lidt af en forvandling fra det stillestående til det mere tempofyldte, siger Bent Nyegaard om den danske sejr på 31-28.

- Timingen mellem de tre bagspillere var der ikke i første halvleg, og det var en svær rolle for Lasse Andersson at spille højre back. Da Morten Olsen kom ind, var det også urytmisk. Men da der så kom tempo på angrebsspillet i anden halvleg, så smittede det af på defensiven.

- Det var som nat og dag, men i sidste endte tror jeg, landstræneren er tilfreds. Han fik prøvet nogle ting af, og efter pausen spillede Danmark på et langt højere niveau, slutter Nyeggard.

Danmarks første VM-testkamp

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Niklas Landin

  THW Kiel

  Når man lige har set ham stå en Champions League-finale på ekstremt højt niveau, så kunne man forestille sig, at han ville komme tilbage til jorden igen. Men det gjorde han bare ikke. Det er så fedt at se en af de mest rutinerede spillere ofre hele sjælen i en testkamp. 

  6
 • Kevin Møller

  FC Barcelona
  UB
 • Emil Nielsen

  HBC Nantes
  UB
 • Magnus Landin

  THW Kiel

  Det var tydeligt, han skulle have noget spilletid og i gang igen. Det var ikke Landin for fuld udblæsning, men han fik værdifulde minutter i sin vej tilbage efter coronasygdommen. Han får point for god fight i forsvaret, der ikke var så dårligt endda. 

  3
 • Emil Jakobsen

  GOG

  Mr. 100 procent på straffekast. Det er en vigtig disciplin, og derudover klarer han sine defensive opgaver ganske udmærket. 

  4
 • Lasse Svan

  SG Flensburg-Handewitt

  To mål på tre afslutninger. Han er påpasselig og omhyggelig i forsvaret. En solid og god præstation. 

  4
 • Johan Hansen

  TSV Hannover-Burgdorf

  Johan brænder de gode muligheder og scorer på de svære. Når han får hele paletten med, så får han også udnyttet, at han er teknisk dygtig og springer utrolig godt. 

  3
 • Anders Zachariassen

  GOG
  UB
 • Simon Hald

  SG Flensburg-Handewitt

  Det var en ren, ren fornøjelse. Fem mål på fem forsøg. Et forrygende comeback af ham, og det må styrke hans selvtillid, at han spillede så godt. Han fungerede godt både med Møllgaard og med Saugstrup i forsvaret, og selvom der var kommunikationsudfordringer, så var det her et signal om, hvor vigtig han bliver i det danske forsvar. 

  6
 • Magnus Saugstrup

  Aalborg Håndbold

  Det var også en god landskamp af Saugstrup. Han har næse for det hele og kommer i vejen for det meste. Indimellem kommer han bageefter, når han står over for en klassespiller som Sagosen. Sådan er det. 

  4
 • Benjamin Jakobsen

  Aalborg Håndbold
  UB
 • Henrik Møllgaard

  Aalborg Håndbold

  Han bliver det forsvarsmæssige omdrejningspunkt. Jeg glæder mig til at se, at han sammen med Hald og Saugstrup bliver en afgørende faktor ved VM. Han har en rutine, der gør, at han er langt fremme i forhold til spillets udvikling. 

  4
 • Mikkel Hansen

  Paris St. Germain Handball

  Det var ikke Mikkel Hansens landskamp. 5 mål på 11 forsøg vidner om, at skudkvaliteten kunne have været bedre. Han har problemer, når der ikke er mere fart i spillet, end der var i første halvleg. I anden halvleg spillede han kun overtalsspillet. Hansen ender også, usædvanligt for ham, med at lave for mange tekniske fejl. Til gengæld er der to-tre perler, han selv på en halvdårlig dag kan ryste ud af ærmet. 

  3
 • Morten Olsen

  GOG
  UB
 • Mads Mensah

  SG Flensburg-Handewitt

  Han startede dårligt men endte som omdrejningspunktet i angrebet. Da han kom i gang og fik nogle hurtigere fødder omkring sig i anden halvleg, kom der et rum til ham. Det endte med at blive en fin landskamp for Mads Mensah. 

  4
 • Jacob Holm

  Füchse Berlin / Kampens spiller

  Han var en fornøjelse! Og han er det tætteste, vi kommer på Rasmus Lauges evne til at skabe rum både til sig selv og til assist-spillet. Det var virkelig godt at se ham i anden halvleg, hvor han drev fuldstændig rundt med det norske forsvar - uanset hvem de stillede med. Stor landskamp! En dynamo af rang. 

  6
 • Lasse Andersson

  Füchse Berlin

  Det var en svær landskamp for ham. Han befandt sig ikke godt på højre back, og der skal mere træning til, før det kan fungere. Når han spiller den position, er han afhængig af, at nogen skaber noget for ham. Det var ikke tilfældet i første halvleg. 

  2
 • Nikolaj Øris

  Bjerringbro-Silkeborg Håndbold

  Øris spillede en halvsløj kamp. Især skudmæssigt plejer han at være skarpere. Han laver et mål på tre forsøg og giver Bergerud nogle lette redninger. 

  2
 • Mathias Gidsel

  GOG

  Han fik anden halvleg, hvor han havde masser af energi og spillehumør. Han bidrog til at øge tempoet, og så hører et par fejlvurderinger med. Han havde også nogle gode udspil til Johan Hansen. Den her kamp kan Gidsel bestemt være bekendt - han var med til at give det danske hold noget rytme, og så må den farlighed, jeg ved, han har, blive lagt til næste gang. 

  4
 • Nikolaj Læsø

  Aalborg Håndbold
  UB
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  Han fik prøvet rigtig meget af, og uden tilskuere kan man høre det meste af, hvad han siger. Og han havde helt ret i, at tempoet var for lavt. Det løste han i anden halvleg, og det var godt at se, han fandt en opstilling, der kunne give noget mere dynamik. Og så vil jeg tilføje, at der kampen igennem var en god balance i den danske defensiv. 

  4

Ved VM er det tilladt at stille med en trup på 20 spillere. Derfra kan hver nation sammensætte en kamptrup på 16 spillere. Her er alle Danmarks VM-spillere listet.