Dansker 'brændte den af' i comeback: - Et signal om, hvor vigtig han bliver

Simon Hald spillede torsdag aften en stor landskamp, da Danmark vandt 31-28 over Norge i den første af to testkampe inden VM i Egypten.

- Det sætter os tilbage i nogle ting, men så må vi håbe, at der er andre, der kan tage over.

Sådan sagde landstræner Nikolaj Jacobsen onsdag, da det stod klart, at Henrik Toft havde meldt afbud til VM.

Torsdag blev landsholdet så testet for første gang inden VM, da Danmark besejrede Norge i den første af to testkampe.

Og her kunne noget tyde på, at landstrænerens bønner var blevet hørt. Simon Hald lignede nemlig en mand, der er klar til at tage over for Henrik Toft på stregen.

- Simon Hald er kommet i rigtig god form. Han har dækket godt op nede i Flensburg-Handewitt, men han var et af de store spørgsmålstegn for mig inden den her kamp. Men jeg skal da lige love for, han brændte den af i dag, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen og fortsætter:

- Han havde flotte, flotte parader på Sander Sagosen og fik mange highfives fra Niklas Landin, der var meget tilfreds med sin centerforsvar.

Scorer topkarakter

Simon Hald var gennem kampen Nikolaj Jacobsens mest foretrukne spiller på stregen - både defensivt og offensivt.

Han leverede en masse mål og gode parader, hvilket også kastede en topkarakter af sig i Bent Nyegaards karakterbog.

- Det var en ren, ren fornøjelse. Fem mål på fem forsøg. Et forrygende comeback af ham, og det må styrke hans selvtillid, at han spillede så godt.

- Han fungerede godt både med (Henrik) Møllgaard og med (Magnus) Saugstrup i forsvaret, og selvom der var kommunikationsudfordringer, var det her et signal om, hvor vigtig han bliver i det danske forsvar, skrev Nyegaard i sin karakterbog om Simon Hald.

Simon Hald spillede sin første landskamp siden 2019. Han spillede senest i EM-kvalifikationen mod Færøerne i juni 2019, hvor han scorede et enkelt mål.

'Fantastisk' at være tilbage

For stregspilleren var det derfor et længe ventet comeback efter korsbåndsskaden. Kampen mod Norge var Halds A-landskamp nummer 30, og målt på tallene var det Halds klart bedste landskamp.

Inden torsdagens kamp mod Norge havde Hald maksimalt scoret tre mål i en enkelt kamp. Torsdag var han delt topscorer med Mikkel Hansen med fem mål.

Selv var han da også yderst tilfreds med sin indsats.

- Det er gået godt til træning, og jeg synes, at jeg er ved at være godt over min skade nu. Det bliver bedre og bedre, og jeg har ikke smerter mere, så det er jo første skridt på vejen, siger Simon Hald til TV 2 SPORT.

- Det er fantastisk at stå her efter skaden. Jeg havde håbet, at jeg kunne få lov til at være med igen, og nu står vi her. Så nu glæder jeg mig bare til, at vi skal i gang med VM,

Og selvom Hald ærgrer sig over, at landsholdet mangler Henrik Toft inde på stregen, er han klar til at løfte opgaven.

- Det er superærgerligt, at Henrik misser endnu en slutrunde. Det er der ikke nogen, der ønsker for ham. Men jeg prøver bare at gå ind og lukke de huller efter ham, som jeg kan.

- Han er en vigtig spiller for os normalt, så det kommer vi da til at mærke. Men vi andre må så prøve at træde til og gøre det så godt, som vi kan, siger Simon Hald.

Danmark vandt torsdagens testkamp over Norge med 31-28. Lørdag venter endnu en testkamp mellem Danmark og Norge, og du kan se kampen på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 19.45.

VM fra 13.-31. januar kan følges på TV 2 PLAY.