VM håndbold

IHF-præsident besvarer spilleres brev: Vil genoverveje udskældt tilskuerplan

Torsdag kom det frem, at den europæiske spillerforening (EHPU) har bedt IHF's præsident, Hassan Moustafa, om at droppe tilskuere ved VM.

Udsigten til at der vil være tilskuere på lægterne ved det forestående VM i Egypten har skabt bekymringer.

TV 2 Norge skrev torsdag aften, at den europæiske håndboldspillerforening, (EHPU), havde sendt et brev til Hassan Moustafa, der er præsident for det internationale håndboldforbund, IHF, hvor de bad ham om at droppe planerne om at lukke tilskuere ind.

Fredag har Hassan Moustafa besvaret henvendelsen. I et brev, som TV 2 SPORT er i besiddelse af, skriver Hassan Moustafa, at han og IHF har taget notits af henvendelsen og respekterer bekymringerne.

- Vi vil gerne informere jer om, at sagen vil blive diskuteret igen i et møde med Egyptens premierminister og det egyptiske sundhedsministerium, der konstant overvåget situationen i Egypten. Det er planlagt til at blive afholdt 10. januar.

- Vi forsikrer jer om, at spillernes ønsker, som er beskrevet i brevet, vil blive taget med i overvejelserne, når der skal træffes en beslutning, skriver Hassan Moustafa, der selv er egypter.

Præsidenten skriver desuden, at IHF på mandag vil fortælle, hvad de er nået frem til. VM starter på onsdag.

Tidligere på ugen kom det frem, at arrangørerne planlægger at lukke tilskuere ind, så de kan fylde op mod 20 procent af arenaernes tilskuerkapacitet. Planen var oprindeligt, at 30 procent skulle lukkes ind, men det blev ændret som en del af et forsigtighedsprincip.

"Ekstremt bekymret"

TV 2 SPORT er ligeledes kommet i besiddelse af brevet fra EHPU, der er underskrevet af en række europæiske landsholdsanførere - heriblandt Danmarks Niklas Landin og Bjarte Myrhol fra Norge - og sendt af foreningens præsident, danske Michael Sahl Hansen.

I brevet skriver EHPU, at man er "ekstremt bekymret over covid-19-situationen og beslutningen om at lukke tilskuere ind".

- Vores bekymring er steget i takt med den seneste eskalering i de europæiske lande, hvor spredningen sker meget hurtigt og har medført nedlukning i mange lande. Til trods for pandemien blev det 4. januar 2021 meddelt, at der i arenaerne, hvor kampene vil blive spillet, vil blive opereret med en maksimal tilskuerkapacitet på 20 procent.

- For os betyder det, at vi tager flere bekymringer med ind i turneringen. Vil vil derfor bede dig om at overveje, om det er den sikreste måde at afholde mesterskabet på, skrev EHPU.

Hassan Moustafa gør i sit brev opmærksom på, at trods planen om at lukke tilskuere ind har IHF's største bekymring altid handlet om sikkerheden for de involverede parter ved slutrunden, der skal afvikles i fire arenaer i den egyptiske hovedstad, Kairo.

Danmark spiller sine gruppekampe mod Argentina, Bahrain og DR Congo i Cairo International Stadium Hall, der har plads til 17.000 tilskuere. Det betyder, at 3400 tilskuere kan købe sig adgang.