Nordmænd glæder sig over problemer mod Danmark

Danmark slog Norge 31-28 i den første af to VM-testkampe mellem de to nationer. Norges træner blåstempler præstationen.

For den norske landstræner Christian Berge var det ikke så tosset endda, at Norge satte en tremålsføring over styr og tabte 28-31 til Danmark.

Over for TV 2 Norge godkender han indsatsen, selvom Norge tabte anden halvleg med hele seks mål.

- Fordi vi finder en del at arbejde med, og vi ser på det som en udviklingsopgave. Det havde været værre, hvis vi spillede perfekt her. Nu skal vi tilbage på træningsbanen og arbejde stenhårdt, inden vi skal møde Danmark om to dage og så Frankrig, siger Christian Berge.

Både Norge og Danmark kæmpede med at holde tempo i spillet i første halvleg, hvor Norge trods alt var bedst.

Et fint pejlemærke

I anden halvleg fik Danmark vendt kampen, og for topscorer Sander Sagosen var det tilsyneladende også en okay oplevelse at tabe.

- Vi må have noget at rette på og vide, at det ikke går af sig selv. Det fik vi at vide i dag. Vi fik et fint pejlemærke i forhold til, hvor vi står, siger Sagosen til TV 2 Norge og tilføjer:

- Det bærer præg af at være en træningskamp. Vi skulle have lukket kampen, da vi var oppe med fire mål, og vi spillede ganske fint i første halvleg. Vi blev stresset og brændte vores chancer i anden halvleg. Det gav dem tryghed nede bagi, og Niklas Landin stod godt.

Danmark og Norge mødes i den anden og sidste VM-test lørdag 9. januar. Se sendeplanen for det opgør og hele VM-slutrunden her.