VM i håndbold (K)

Spillere har sendt brev til IHF's præsident - vil have tilskuere til VM droppet

I brevet, som TV 2 Norge har set, udtrykker spillerne bekymring over udsigten til at skulle spille VM-kampe foran tusindvis af tilskuere.

To af spillets største stjerner har de seneste dage udtrykt stor kritik af beslutningen om at lukke tilskuere ind til kampene ved VM i herrehåndbold i Egypten i denne måned.

- Jeg synes, at det er et forkert signal at sende til resten af verden, hvor der bliver lukket mere og mere ned, lød det fra Mikkel Hansen tirsdag.

Dagen efter fulgte norske Sander Sagosen trop:

- Jeg synes, at det er pinligt. Sådan som verden ser ud lige nu, og så skal de have tilskuere ind.

Nu har den europæiske håndboldspillerforening, European Handball Players Union (EHPU), så taget skridtet videre og sendt et brev til præsidenten for det internationale håndboldforbund (IHF), Hassan Moustafa. Det bekræfter EHPU's præsident, danske Michael Sahl Hansen, over for TV 2 SPORT fredag, efter at TV 2 Norge torsdag aften skrev om brevets afsendelse.

Spillerforening bekymret for øget smitterisiko

I brevet, som TV 2 Norge har set, beder spillerforeningen præsidenten om at droppe planen om tilskuere til VM, og foreningen skriver også, at den er bekymret for, at tilskuere ved mesterskabet øger risikoen for, at coronavirus spredes blandt spillere, ledere og tilskuere.

Ligeledes står der i skrivelsen, at hvis det fortsat er et ønske fra IHF om tilskuere til VM, beder spillerne om en klar protokol for, hvordan kampene skal afvikles med tilskuere.

14 europæiske landsholdsanførere - heriblandt Danmarks Niklas Landin og Bjarte Myrhol fra Norge - har skrevet under på brevet, som blev sendt torsdag via e-mail. Egyptiske Hassan Moustafa har endnu ikke reageret på brevet.

Op til 20 procent af tilskuerkapaciteten lukkes ind

VM-arrangøren bekræftede mandag, at op til 20 procent af tilskuerkapaciteten i hver af de fire VM-haller vil blive lukket ind til kampene. Tidligere var det 30 procent.

- Dette kommer som et direkte resultat af de forsigtighedsforanstaltninger, der er truffet for at håndtere covid-19, lød det i udmeldingen på VM's officielle hjemmeside.

- Tazkarti (firmaet med ansvar for billetsalget til VM-kampene, red.) følger den seneste sundhedsfaglige rådgivning fra hele verden for at håndtere pandemien i forhold til at organisere siddepladser og opretholde social distance såvel som håndhæve brugen af mundbind under turneringen.

Over 3000 tilskuere til Danmarks kampe

Danmark spiller sine gruppekampe mod Argentina, Bahrain og DR Congo i Cairo Stadium Sports Hall, der har plads til 17.000 tilskuere. Det betyder, at 3400 tilskuere kan købe sig adgang.

VM spilles i perioden 13.-31. januar og kan følges på TV 2 PLAY. Danmarks første modstander er Bahrain fredag 15. januar. Se sendeplanen for VM her.

Da kvindernes EM blev afviklet i Danmark i december, var det uden tilskuere på tribunerne i Herning og Kolding.