VM håndbold

Trods 'rød' rejsevejledning: Danmark kan rejse til VM

De opdaterede rejsevejledninger får ikke konsekvenser for det danske herrelandshold i håndbold, der i næste uge tager hul på VM i Egypten.

På onsdag begynder VM i håndbold, og det bliver med dansk deltagelse, selvom myndighederne nu fraråder alle rejser ud af Danmark.

Det fortalte udenrigsminister Jeppe Kofod (S) fredag eftermiddag på et pressemøde.

- Når det gælder vores anbefalinger om ikke at rejse ud i verden, er der selvfølgelig nogle få undtagelser.

- Hvis man for eksempel skal levere en serviceydelse, er det en undtagelse, og vi betragter det sådan, at når vores håndboldlandshold skal ud og spille kampe, så er det en serviceydelse. Så de kan godt tage ud og kæmpe på Danmarks vegne, siger udenrigsministeren.

Årsagen til at man nu har gjort hele verden "rød" og nu fraråder alle rejser ud af landet, er, at man vil forhindre nye, mere smitsomme varianter af coronavirussen i at komme til Danmark.

Landsholdet isoleres i VM-boble

Hvis man alligevel rejser til udlandet, opfordrer Udenrigsministeriet til, at man søger professionel sikkerhedsrådgivning.

Ved VM i håndbold vil spillere, trænere, officials, journalister og andet personale med tilknytning til slutrunden blive isoleret fra resten af omverdenen for minimere risikoen for smitte med covid-19 rammer verdensmesterskabet i Egypten.

Hos Danmarks Idrætsforbund (DIF) havde man allerede inden pressemødet sikret sig, at de nye anbefalinger ikke skulle gå udover de danske håndboldherrer.

- Vi var briefet før pressemødet om den tilladelse, der er blevet arbejdet på til håndboldlandsholdet, som altså får lov at rejse ud, siger Morten Mølholm, der er direktør i DIF, til TV 2 SPORT.

Selvom holdene ved VM skal bo i en boble og så vidt muligt isoleres fra resten af omverdenen, er det ikke uden bekymringer, at de europæiske mandskaber inden længe rejser mod Egyptens hovedstad, Kairo, hvor slutrunden afvikles.

Tilskuere lukkes ind - spillere er kritiske

Tidligere på ugen meddelte arrangørerne, at man vil lukke tilskuere ind, så de kan fylde op mod 20 procent af arenaernes tilskuerkapacitet.

Det har den europæiske håndboldspillerforening, European Handball Players Union (EHPU), nu reageret på og sendt et brev til præsidenten for det internationale håndboldforbund (IHF), Hassan Moustafa.

I brevet har man ifølge EHPU's danske præsident, Michael Sahl Hansen, bedt Hassan Moustafa om at droppe planerne om at lukke tilskuere ind, da man er bekymret for, at det kan øge risikoen for at blive smittet med coronavirus.

- Jeg synes, at det er et forkert signal at sende til resten af verden, hvor der bliver lukket mere og mere ned, lød det fra Mikkel Hansen tirsdag.

Danmark er ved VM i gruppe med Bahrain, DR Congo og Argentina.