VM i håndbold 2023

Mikkel Hansen efter nederlag: - Det skal vi arbejde på

Danmark blev straffet for sine fejl mod Norge, men Mikkel Hansen er alligevel tilfreds med det danske udgangspunkt inden VM.

Det er ikke ofte, der bliver scoret 70 mål i en håndboldlandskamp - særligt ikke når holdene er Danmark og Norge.

Men det var præcis, hvad der skete i lørdagens testkamp mod Norge, hvor Danmark tabte 34-36 efter undervejs at have været bagud med otte mål.

- Jeg synes, det ser fint nok ud, men selvfølgelig er der nogle fejl. Når man laver fejl mod Norge, så bliver man straffet prompte, og dem var der måske lidt mange af - især i starten, siger Mikkel Hansen til TV 2 SPORT.

- Men jeg synes, det var små ting i forhold til timing med nogle afleveringer, der lige ligger et splitsekund for sent. Det er nok nogle ting, vi skal arbejde på. Men alt i alt synes jeg, det ser fint ud indtil videre.

Var presset defensivt

Den danske landstræner Nikolaj Jakobsen bakker op om sin store stjerne. For selvom det blev til 34 mål i angrebet, så var han ikke tilfreds med defensiven.

- Ikke synderligt mange ting fungerede, specielt ikke defensivt, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

- Der er ingen tvivl om, at vi er presset defensivt af deres hurtige fødder. Særligt taber vi mange mand-mand-dueller i første halvleg. Vi starter kampen fint og får spillet noget god håndbold.

Trods de mange fejl og udfordringer defensivt, så var landstræneren også glad for den måde, Danmark sluttede kampen på.

- Drengene skal også have ros for at blive ved, og selvom vi er bagud med syv, får de kæmpet sig tilbage, og med lidt held kunne vi måske have skabt lidt mere spænding. Men sådan skulle det ikke være i dag.

Kampen var Danmarks sidste, inden de spiller sin første kamp ved VM i Egypten på fredag, når Bahrain er modstanderen. Derudover skal Danmark også møde Congo og Argentina i den indledende pulje.

Det danske landshold flyver tirsdag til Egypten, og her får de mulighed for at snakke de to testkampe mod Norge igennem. De to nationer deler nemlig fly til Cairo.