VM håndbold

Nyegaards karakterbog: Et gennembrud - voldsomt imponerende

Her kan du læse de danske spilleres karakterer efter nederlaget i den sidste VM-test på 34-36 til Norge.

Det danske landshold fik prøvet mange, mange ting af - især defensivt, hvor en del ting ikke fungerede i den sidste VM-test mod Norge.

Men der skal alligevel være ros til et dansk landshold, der kunne tåle at blive spillet vind og skæv i perioder for så alligevel at hænge på.

Det var åbenlyst, at Sander Sagosen, Gøran Johannessen og Christian O'Sullivan havde så hurtige fødder, at den danske defensiv ikke kunne modstå det. Derfor ser vi også den vanvittigt høje score på 36 mål til Norge mod Danmarks 34.

Det er normalt sådan, når Danmark møder Norge, at du blive ramt i løbet af meget kort tid, når du laver fejl. Forskellen var ind imellem, at Danmark eksperimenterede mere. Det var et eksperimentarium. Men det skal ikke tage noget fra Norge, for det var flot håndbold.

Jeg er tilfreds med, at moralen var sådan, at man blev ved og ved og kom til at spille meget effektivt i anden halvleg, selvom de var nede med otte mål.

I første halvleg var det et lille gennembrud til Mathias Gidsel. Det var voldsomt imponerende.

Danmarks sidste VM-test

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Niklas Landin

  THW Kiel

  Spillede ikke

  UB
 • Kevin Møller

  FC Barcelona

  Han står næsten på 30 procent, men der var ikke så mange afslutninger. Det var en meget svær opgave, for Norge spillede så fantasifuldt og med så stor kvalitet, at det krævede helt ekstraordinære redninger. Det er bare svært, når man møder så god en modstander. En hæderlig indsats på en meget svær lørdag aften.

  3
 • Emil Nielsen

  HBC Nantes

  Selvom det var svære betingelser, kunne jeg have ønsket mig bare to, tre redninger mere. For eksempel på fløjskud eller på mand-mand-duellerne, hvor Emil Nielsen er rigtig stærk. To redninger der, så havde det set anderledes ud. Men igen, det var ikke nogen let opgave.

  2
 • Magnus Landin

  THW Kiel

  Han laver et mål på et skud og en enkelt teknisk fejl. Det er tydeligt, han lige skal tilbage på overfladen igen. Han er ikke på topniveau fysisk, og det skinner igennem mod Norge og specifikt Harald Reinkind.

  3
 • Emil Jakobsen

  GOG

  Fem mål på syv skud. Det er rigtig fint. Man bliver i godt humør af at se ham springe. Han springer så højt og bliver hængende.

  Han brænder et straffe, og så havde han en virkelig stor blunder forsvarsmæssigt, hvor han kom til at se skidt ud.

  4
 • Lasse Svan

  SG Flensburg-Handewitt

  Et mål på to skud. Den defensive højreside med Gidsel og Svan var udfordret i første halvleg mod de stærke norske gennembrudsspillere. Der plejer Svan at kunne hjælpe mere til, men han nåede ikke rigtig at være så dygtig, som han ellers ofte er.

  3
 • Johan Hansen

  TSV Hannover-Burgdorf

  Fem mål på fem skud. Jeg håber, de fleste bliver i godt humør af at se ham springe op i skyerne og så vente på at se, hvornår han kommer ned igen. Meget, meget teknisk dygtig og sikke en accelleration, han har. Jeg savnede virkelig, at han i flere situationen havde været inde og ofre sit liv og sin krop for at bakke op for for eksempel Anders Zachariassen. Han var for passiv og hjalp ikke til indad i banen.

  5
 • Anders Zachariassen

  GOG

  Et mål på et skud. Som altid får man enorm fight fra ham, men han havde det virkelig svært defensivt og blev sat mange gange, hvor han enten læser forkert eller lader sig provokere af Myrhol og får en dum udvisning.

  2
 • Simon Hald

  SG Flensburg-Handewitt

  To mål på to skud. Evigt fightende, men han gik virkelig forkert nogle gange på forsvarsdelen. Især på 5-1-forsvaret det sidste kvarter, som ellers fungerede godt. Han havde svært ved at styre tingene.

  3
 • Magnus Saugstrup

  Aalborg Håndbold

  Et mål på et skud. Helt grundlæggene tabte han duellerne i forsvaret - ligesom de andre. Derfor kommer forsvarsdelen til at se rigtig skidt ud. Han fik også en udvisning på Sagosen, hvor han hænger bagefter. Der skal man selvfølgelig slippe. Han havde flere fejlbeslutninger, end han normalt har.

  3
 • Benjamin Jakobsen

  Aalborg Håndbold

  Spillede ikke

  UB
 • Henrik Møllgaard

  Aalborg Håndbold

  Spillede første halvleg, og bortset fra at Norge scorede en masse mål, er det min fornemmelse, at forsvaret i perioder fungerede godt, og der er Mølllgaard bare den samlende faktor. Men det var meget svært at være central forsvarer, fordi backerne kom til at stå meget bredt i banen. Men det var en helt ok præstaion af Møllgaard.

  Og så kan jeg godt lide, at han er begyndt at arbejde med i kontraspillet. Det vil glæde mig, hvis han vil blive ved med at køre med i kontraspillet, for det har han gjort så godt i Aalborg.

  4
 • Mikkel Hansen

  Paris St. Germain Handball

  10 mål på 13 forsøg. En uhyrlig mængde på straffelast. Mikkel Hansen gav virkelig prøver på sine kvaliteter, og så var han med i rigtig meget. Lidt uvant for Hansen laver han tre tekniske fejl, han normalt ikke laver. Der var også et par afleveringer til Lasse Svan, som han skulle bukke sig lige lovligt meget efter. Men grundlæggende var det en motiveret og veloplagt Mikkel Hansen, der stort set kun spillede første halvleg.

  5
 • Morten Olsen

  GOG

  Han spillede en periode i starten af kampen med Gidsel, og der var noget schwung over det. Godt boldtempo og godt opsatte angreb. Men på skuddende får for lidt ud af - især på én af afslutningerne.

  Han kan det der spil sammen med GOG-holdkammeraten Gidsel, og det tror jeg, landsholdet får rigtig meget ud af. Der var godt damp på tingene i starten af kampen.

  4
 • Mads Mensah

  SG Flensburg-Handewitt

  Det er ikke skudmæssigt, han imponerer. Et mål på fire. Der var mange gode ting fra Mensah, og han bliver ind imellem manden, der skal binde tingene samenn. Det gør han glimrende i dag. Jeg kunne godt tænke mig, han var skarpere på skuddende. Og så var det tankevækkende, at han ikke kunne holde mand-mand-spillet defensivt.

  3
 • Jacob Holm

  Füchse Berlin

  Holm spillede anden halvleg og lavede et mål på tre forsøg. Selv med de få spilleminutter, han får, skaber han noget hele tiden. Det er noget, der bliver meget værdifuldt for holdet. Det lykkedes ikke så meget i dag, men forsvaret skal hele tiden være opmærksomme og skal bakke op på ham.

  4
 • Lasse Andersson

  Füchse Berlin

  Han spillede det sidste kvarter - et rigtig godt kvarter. Han dækkede 5-1-forsvar. Der var fejl til at starte med, men det blev rigtig fornuftigt. Han har fart og skuddet til at blive afgørende i den disciplin. Og så krydrer han det lige med en forrygende frispilning, og han scorer to på tre.

  4
 • Nikolaj Øris

  Bjerringbro-Silkeborg Håndbold
  UB
 • Mathias Gidsel

  GOG / Kampens spiller

  Gennembrud. Fantastisk fart. Han er med til at gøre kontrafasen ekstraordinær. Han spiller med fart og har fart i fødderne. I de første 20 minutter var han stort set med i alt, der foregik. 

  Han lavede tre mål på fem. Han er en evig kilde til uro for ethvert forsvar. Jeg giver ham 5-tallet, for han skulle komme på kant af Sagosen. Det er der ikke mange med hans erfaring og fysik, der gør. At han så blev klemt i den anden ende, var nærmest en naturlov. Der var han voldsomt udfordret. Men det var så opløftende og kan få så stor betydning for landsholdet.

  Med den her præstation mener jeg, han har spillet sig ind som en af dem, der får store opgaver under VM.

  5
 • Nikolaj Læsø

  Aalborg Håndbold

  Det var et fint sidste kvarter. Han får en enkelt udvisning og havde det ligesom alle andre svært defensivt. Han ventede og ventede på at fyre den store kanon af. Da han gjorde det efter ni minutter på banen, scorede han på sit eneste forsøg. Det var godkendt. 

  3
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  Han udfordrede virkelig sig selv i dag. Der var et hav af forskellige opstillinger, men jeg kunne godt lide, at han fandt løsninger - undtaget defensivt. Der kom en mere stabil periode med 5-1-forsvar til sidst, så Danmark kom tilbage i kampen. Jeg kan godt lide, at han tør give banen til Gidsel. Sådan var det egentlig med rigtig mange ting mod en modstander, der blev ved med at drøne af sted i et formidabelt tempo.

  Jeg er sikker på, han fik prøvet det af, han gerne ville, og meget af det så fornuftigt ud.

  Kontraspillet med Gidsels fart og dynamik er der en dimension mere, som Nikolaj Jacobsen fik set som en klar mulighed til VM.

  4

Ved VM er det tilladt at stille med en trup på 20 spillere. Derfra kan hver nation sammensætte en kamptrup på 16 spillere. Her er alle Danmarks VM-spillere listet.