VM håndbold

Stramme regler tvinger VM-nation til at træne udendørs

Uruguay har haft en anderledes og langtfra optimal optakt til VM i Egypten på grund af covid-19-restriktioner i hjemlandet.

De mandlige håndboldspillere fra Uruguay har fået masser af frisk luft de seneste uger.

Men det har ikke været af egen fri vilje.

- Restriktioner (i Uruguay, red.) har forbudt os at træne i haller, så vi har trænet under åben himmel, siger Jorge Botejara, Uruguays landstræner, til VM's officielle hjemmeside.

Coronapandemien har også været skyld i, at uruguayanerne ikke har kunnet spille testkampe forud for VM-debuten i Egypten.

- Vi har lidt meget på grund af pandemien og havde ingen konkurrenceprægede aktiviteter fra marts til august. Der blev spillet kampe i den hjemlige turnering fra september til november, men turneringen blev stoppet igen i december, siger Botejara.

Møder hård modstand i det indledende gruppespil

Uruguay kvalificerede sig til VM ved at blive nummer tre ved det central- og sydamerikanske mesterskab sidste år.

Undervejs i kvalifikationsturneringen, som blev vundet af Argentina foran Brasilien, vandt Uruguay blandt andet 55-1 over Bolivia, men ved den forestående slutrunde kan uruguayanerne se frem til modstand af en helt anden kaliber.

Vi vil gøre alt for at spille på et højt niveau

Jorge Botejara, Uruguays landstræner

I Gruppe A venter Tyskland, Ungarn og så Kap Verde, der også debuterer i VM-sammenhæng.

- Kap Verde har spillere i professionelle ligaer, og de er formidable, siger Jorge Botejara.

I alt får fire nationer VM-debut i Egypten. USA og Danmarks gruppemodstander DR Congo er de to øvrige.

Debuterne skyldes ikke mindst, at det i 2018 blev besluttet at udvide VM fra 24 til 32 hold gældende fra slutrunden i Egypten.

- Jeg mener, at en turnering med 32 hold hjælper med at sprede vores sport til mindre nationer, lyder det fra Uruguays landstræner, der også peger på, at det giver nationer med en beskeden håndboldhistorie bedre mulighed for at komme til VM.

Håber at kunne øge anseelsen af sporten i hjemlandet

De uruguayanske spillere håber, at de med gode præstationer i Egypten kan være med til at øge anseelsen af håndboldsporten i deres hjemland.

- Vi vil gøre alt for at spille på et højt niveau, og vi vil vente og se frugterne af vores indsats, siger landstræner Jorge Botejara.

Uruguay møder Tyskland i VM-debuten fredag 15. januar.