VM håndbold

Tysk profil er ’meget, meget kritisk’ over holdkammeraters VM-afbud

Det har skabt gnidninger i den tyske trup, at målmand Andreas Wolff har kritiseret de holdkammerater, der har meldt afbud til VM.

Det er ikke gået ubemærket hen internt i den tyske trup, at flere af holdets nøglespillere har meldt afbud til VM i håndbold.

- Jeg ser det selvfølgelig som værende meget, meget kritisk, siger målvogter Andreas Wolff ifølge Sport1 i en podcast.

Jeg håber bare, at dette emne snart bliver begravet

Alfred Gislason, Landstræner

Hele balladen startede i december, da flere profiler meldte afbud til slutrunden af personlige årsager, da spillere ikke ønsker at isolere sig fra familien.

Et argument, Andreas Wolff forstår, men samtidig ærgrer sig gevaldigt over.

- Det generer mig, at spillere fra andre lande åbenbart ikke har noget problem med at efterlade deres familier for at tage til VM. Det er bekymrende, at kun de tyske spillere er så bekymrede.

Champions League er fint, men VM er for meget

Den grad af forståelse, målmanden har for familiefædrene, mangler han til gengæld for de spillere, der deltager i Champions League, men som alligevel har meldt afbud til VM af frygt for coronasmitte.

- Det generer mig, at de melder fra til VM i år, efter de ikke har haft problemer med at deltage kontinuerligt i Champions League, siger Andreas Wolff.

- De har rejst til højrisikoområder, men pludselig ved VM er det et problem, selvom hygiejne- og sikkerhedsforanstaltningerne er betydeligt højere end i for eksempel internationale konkurrencer.

Kritikken er særligt rettet mod de tre THW Kiel-spillere Hendrik Pekeler, Patrick Wiencek og Steffen Weinhold, der alle meldte afbud til VM trods deltagelse ved Champions League Final4-stævnet i Køln mellem jul og nytår.

Intern kritik generer forberedelserne

Kritikken fra den 29-årige målmand er blevet bemærket i den tyske trup, hvor den islandske landstræner Alfred Gislason tager til genmæle over for sin stamspiller.

- ’Andi’ er kendt for at få sin mening ud. Jeg håber bare, at dette emne snart bliver begravet, for det generer os i vores forberedelser, siger Tysklands landstræner Alfred Gislason til Sport1.

Faktisk er det ikke kun VM-forberedelserne, der bliver generet af kritikken på de interne linjer i den tyske lejr. Søndag skal de nemlig spille deres fjerde kamp i kvalifikationen til EM 2022, når de møder Østrig. Her vil en sejr sikre dem adgang til næste års slutrunde.

- Derfor er jeg ikke tilfreds med, at den her diskussion er startet. Jeg har mange andre opgaver at tænke på, siger Alfred Gislason.

Fraværende spillere har stadig en fremtid på landsholdet

Landstræneren forsvarer samtidig de spillere, der har meldt afbud til VM.

- Spillere, der allerede har ofret så meget for det tyske hold, har ikke fortjent at havne i en krydsild af kritik.

- Disse spillere er selvfølgelig stadig en del af det tyske hold. Jeg antager også, at de fortsat vil være tilgængelige efter verdensmesterskabet, siger landstræneren.

Tyskland åbner sin VM-pulje i Egypten den 15. januar mod Uruguay.

Udover de tre Kiel-spillere må de også undvære Finn Lemke, Fabian Wiede, Franz Semper og Tim Suton.