Håndbold

Burgaard har aldrig oplevet landsholdet som nu

Et overaskende nederlag til Kroatien sendte flere danskere spillere ned i et mørkt hul. Men der er meget lys forude.

Hornet lød en allersidste gang. De danske spillere gik fortvivlede rundt og kiggede ned i jorden. Nogle rystede på hovedet. Andre stirrede tomt ud i luften. Drømmen om at gøre en ende på syv års medaljetørke glippede i samme øjeblik, som de kroatiske spillere lagde armene om hinanden og dansede rundt i cirkler.

Danmark havde tabt med 19-25. Bronzemedaljerne, der var så tæt på, var ikke længere indenfor rækkevidde. De danske håndboldkvinder endte slutrunden som nummer fire på trods af, at de på vejen dertil havde leveret præstationer, der fik Kroatien til at ligne en ret så overkommelig opgave.

Men midt i mørket finder den danske højreback Louise Burgaard et lys, som hjælper hende igennem nedturen fra slutningen af december.

- Jeg har aldrig nogensinde oplevet et bedre socialt sammenhold på landsholdet, end det vi havde under den her slutrunde. Og jeg kunne sagtens have taget en uge mere i den boble. Det var virkelig en stærk gruppe, der havde det godt sammen, hvor alt bare fungerede, fortæller landsholdspilleren til TV 2 SPORT.

Tre uger i nærmest total isolation var betingelserne for de danske landsholdsspillere og de øvrige deltagende nationer under EM, hvor man levede i en boble for at undgå coronasmitte på holdene.

En virkelighed, der tilsyneladende passede det danske landshold godt både på og udenfor banen, indtil nederlaget mod Kroatien indtræf.

Jeg har en kæmpe tro på, at vi kan en masse

Louise Burgaard, landsholdspiller

Burgaard sætter ord på, hvordan hele gruppen havde en god følelse op til bronzekampen. De var kommet langt. De havde vist sig frem på absolut højeste niveau i en halvleg mod Norge i semifinalen, som var den nation, der til sidst kunne lade sig krone som Europas bedste håndboldnation.

Derfor havde hun også svært ved at forstå, hvordan 60 minutters håndbold kunne ødelægge indtrykket af en hel slutrunde.

- Jeg skulle lige fordøje det hele, da jeg kom hjem, fordi den sidste kamp satte et kæmpestort aftryk på mig. Vi havde et godt billede af turneringen, men alligevel følte vi, at vi var blevet slået tilbage til start efter kampen mod Kroatien, lyder det fra Burgaard.

Blod på tanden

Opgøret mod Kroatien blev spillet 20. december.

20 dage senere har Louise Burgaard underskrevet en ny kontrakt med de forsvarende franske mestre fra Metz Handball, og hun glæder sig til flere minutter for den klub, hun kalder for sin lille familie.

Men udsigterne på landsholdet har aldrig været lysere.

- Jeg har virkelig fået blod på tanden i forhold til fremtiden på landsholdet. Jeg har en kæmpe tro på, at vi kan en masse. Men kynismen og evnen til at være der, når det gælder, er noget, vi virkelig skal arbejde på. For det var ikke godt nok, siger hun, mens hun sender roser til hele staben omkring landsholdet, der har været dygtige til at evaluere med spillerne i kølvandet på nederlaget til Kroatien.

Burgaard fik debut på det danske landshold i 2011. Hun har siden spillet 119 landskampe og scoret 247 mål for Danmark.