Håndbold

Esbjerg henter landsholdsmålmand

Team Esbjerg opruster på målmandsfronten. Derudover rygtes et norsk stortalent til klubben.

Mesterholdet Team Esbjerg forstærker truppen i jagten på flere titler.

Fra næste sæson skal den tyske landsholdsmålmand Dinah Eckerle spille i klubben, og ifølge træner Jesper Jensen var det ”om at slå til”, da muligheden for at hente hende opstod.

- Hun går ind i sine bedste håndboldår de næste fem til otte år. Dinah er enormt forudseende i forhold til at læse skytter og få dem til at skyde, hvor hun gerne vil have det. Dertil er hun et sympatisk menneske, der trives i tryghed og som menneske har noget at give til et hold, siger Jesper Jensen i en pressemeddelelse.

Dinah Eckerle spiller i øjeblikket for franske Metz, hvortil hun skiftede i efteråret. Inden da var hun i ungarske Siofok, der har fritstillet en række spillere i løbet af sæsonen. En anden af de fritstillede spillere er den spanske stjerne Nerea Pena, der skiftede til Esbjerg i november.

- Udlandsopholdene har udviklet mig både håndboldmæssigt og personligt, og nu er jeg klar til at tage næste skridt, udvikle mig yderligere og få en mere afgørende rolle på et hold, siger Dinah Eckerle om det kommende skifte til Esbjerg.

Norsk komet er på vej

Esbjergs kontrakt med Eckerle løber i to år, og meget tyder på, hun ikke bliver den eneste forstærkning i Esbjerg.

Norske NRK beretter, at det unge stortalent Henny Reistad præsenteres i Esbjerg i løbet af weekenden.

Både Reistad og Eckerle deltog ved EM i Danmark i december, hvor Norge vandt guld. Bagspilleren Reistad scoede var en af de norske spillere, der var mest på banen. Hun scorede 29 mål i Norges otte kampe, mens Eckerle forlod turneringen efter mellemrunden. Hun stod med en redningsprocent på 30.