VM håndbold

- Jeg ved ikke, om jeg er tryg, siger Jakobsen efter sidste VM-test

En sejr og et nederlag. Det er status efter Danmarks to forberedelseskampe mod Norge, hvor landstræneren især er blevet klogere på duelspillet.

Danmarks VM-spillere skal være glade for, de stadig har tre træninger sammen, inden de møder Bahrain 15. januar i den første indledende gruppekamp ved VM.

For ifølge Nikolaj Jacobsen er der nok ting at tage fat på. Og det aftryk, som Danmark satte efter nederlaget til Norge lørdag aften, fik det til at klø i landstrænerens nakke.

- Jeg ved ikke, om jeg er tryg. Jeg synes stadig, at vi har masser af ting at arbejde med. Vi tabte for mange mand-mand-dueller, og det bekymrer mig en smule, for både Bahrain og Argentina er dygtige på fødderne. Vi kommer til at løbe ind i nogle problemer, hvis ikke vi kan løse tingene bedre defensivt, end vi gjorde, fortalte Nikolaj Jacobsen efter opgøret, der sluttede 36-34 i norsk favør.

Kampen var den sidste test, inden det går løs Egypten, hvor 32 nationer skal dyste om at kalde sig verdens bedste.

Derfor var det bredden, der kom i spil i lørdagens kamp mod nordmændene. Eksempelvis fik Nicklas Landin ikke et eneste minut på banen, og alle de spillere, der mæskede sig i spilletid i det første testopgør i torsdags, fik færre minutter på halgulvet lørdag.

Lyn-analyse

Ud fra de to kampe Danmark har spillet her i forberedelsesfasen, er jeg meget tryg.

Spillerne har sat nogle gode aftryk. Der er mange gode momenter i spillet, og de har stadig tre træninger sammen, hvor de kan rette til, inden de skal møde Bahrain.

Det betød, at mange ting blev prøvet af. Både defensivt og offensivt.

- Angrebsmæssigt var det overordnet fint. Men det er stadig lidt for hakkende, selvom vi egentlig kommer frem til chancerne. Jeg ved, at vi kan spille bedre, end vi gør lige nu.

- Jacob Holm vil I nok komme til at se mere til nede i Egypten, fordi han kan hjælpe os meget i duelspillet. Mads Mensah har styret spillet rigtig godt, og så var det positivt at se Lasse Andersson også, lyder vurderingen fra Nikolaj Jacobsen.

Danmarks gruppekampe ved VM finder sted 15., 17. og 19. januar mod henholdsvis Bahrain, D.R. Congo og Argentina.