VM håndbold

Olsens skade blusser op hver gang, han er på banen

Morten Olsens finger vil ikke rigtigt hele ordentligt, og det kan ses på hans afslutninger mener TV 2 SPORTs håndboldekspert.

- Alt i alt synes jeg egentlig, det var ganske fint.

Med et smil på læben og et par fortrøstningsfulde ord virker Morten Olsen ved første øjekast som en mand, der er klar til VM efter den sidste testkamp mod Norge.

Men sænker man blikket en smule fra den positive facade, ryger humøret i samme retning. Morten Olsens højre lillefinger er nemlig åben og blodfyldt.

- Altså i forhold til, hvordan den har set ud, så synes jeg egentlig, det går fremad og er ganske fint. Jeg har haft det noget værre - særligt gennem hele december, siger Morten Olsen til TV 2 SPORT.

Bagspilleren lader sig dog ikke gå på af lidt bøvl med fingeren.

- Lige nu er det okay. Det eneste problem er, at jeg har sådan et åbent sår, som hele tiden bliver generet og hele tiden åbner sig igen og bløder hver dag, vi træner.

Så den hæmmer dig ikke, når du spiller på banen?

- Det gør den jo, fordi jeg har en skinne på fingeren, så en lille smule hæmmende er det da. Men det er ikke så slemt, at jeg synes, det er et stort problem.

’Den er uhørt vigtig’

Morten Olsens skade stammer fra et uheld i fitnesslokalet i oktober, hvor en squat-øvelse gik galt og var ved at koste ham spidsen af fingeren.

GOG-spilleren fik dog lægerne overtalt til ikke at amputere den, og det var heldigt mener TV 2 SPORTs håndbold ekspert Claus Møller Jakobsen.

- Selvfølgelig er det hæmmende. Lillefingeren er jo uhørt vigtig, når man skal holde om bolden og klemme fast i skudøjeblikket og også i de hårde afleveringer, som Morten Olsen er dygtig til.

- Det er en stor bet, at han ikke er helt fri i sin hånd, siger Claus Møller Jakobsen.

Selvom Morten Olsen fik spillet en del minutter i det danske angreb, så var det ikke mange afslutninger der kom fra den 36-årige bagspiller.

Ødelægger skuddet

Faktisk blev det kun til en enkelt afslutning fra Morten Olsen. En afslutning som blev læst og reddet af den norske målmand. Og det kan der være en meget god forklaring på, mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Daniel Svensson.

- I det ene skud han har, der kan man se, han ikke får trukket bolden rundt i målet, sider Daniel Svensson.

- Normalt er han enormt dygtig til at få den trukket rundt, og her skyder han ligeud, og derfor bliver den også taget. Så det er bemærkelsesværdigt. Når han spiller, kan man godt se det hæmmer ham.

Morten Olsen har spillet 99 landskampe for Danmark, hvor han har scoret 203 mål. Han fik sit helt store gennembrud på landsholdet ved OL i 2016, hvor Danmark vandt guld.