VM-arrangør dropper tilskuere efter spillerprotest

Efter længere tids diskussion er det blevet besluttet, at VM i herrehåndbold bliver spillet uden tilskuere.

VM i herrehåndbold bliver spillet uden tilskuere. Det meddeler VM-arrangørerne på den officielle VM-hjemmeside.

Beslutningen blev truffet på et møde søndag med deltagelse af blandt andre den egyptiske premierminister, Dr Mostafa Madbouly, og IHF-præsident Dr Hassan Moustafa.

- Det blev besluttet, at ingen tilskuere får lov til at komme ind i arenaerne, og at kampene afvikles for lukkede døre på grund af de præventive tiltag i kampen mod Covid-19, lyder det i meddelelsen.

Samtidig fortæller formanden for det egyptiske håndboldforbund, Hesham Nasr, at beslutningen er truffet på baggrund af en officiel appel fra spillerne.

Spillerne sendte brev

Den europæiske håndboldspillerforening, European Handball Players Union (EHPU), sendte tidligere på ugen et brev til præsidenten for det internationale håndboldforbund (IHF), Hassan Moustafa.

Her opfordrede spillerforeningen til at spille slutrunden uden tilskuere, og den bøn er altså nu blevet hørt.

Brevet blev sendt i kølvandt på flere dage med kritik fra prominente spillere.

- Jeg synes, at det er et forkert signal at sende til resten af verden, hvor der bliver lukket mere og mere ned, lød det fra Mikkel Hansen.

- Jeg synes, at det er pinligt. SĂĄdan som verden ser ud lige nu, og sĂĄ skal de have tilskuere ind, fulgte norske Sander Sagosen trop.

Planer om 20 procent

I begyndelsen af januar blev det i første omgang meldt ud, at alle spillearenaer kunne blive fyldt med op til 20 procent af den oprindelige kapacitet.

Det betød på daværende tidspunkt, at Danmarks kampe kunne blive overværet af op til 3400 tilskuere.

Søndag morgen skrev Dansk Håndbold Forbund i en kommentar på sin hjemmeside, at de var trygge ved at lade tilskuere overvære kampene.

- Det vigtigste for Dansk Håndbold Forbund har i den henseende været at sikre tiltag, der gør, at smitten ikke kan ske fra publikum til personer i boblen. Derfor har vi blandt andet stillet en række krav til arrangørerne om afstand til spillerne, brug af mundbind og korrekt ventilation i hallen – krav, som vi er blevet lovet af IHF, vil blive efterkommet, skrev DHF med sportschef Morten Henriksen og generalsekretær Morten Stig Christensen som afsendere.

- Vi har sparret med flere europæiske nationer, og både vores og deres sundhedseksperter har forsikret os om, at vi kan være trygge ved situationen, med de forholdsregler, der er blevet taget fra arrangørerne og IHF’s side.

Det danske hold spiller sine gruppekampe imod Argentina, Bahrain og DR Congo i Cairo Stadium Sports Hall - nu altsĂĄ uden tilskuere.

VM spilles i perioden 13.-31. januar og kan følges på TV 2 PLAY.

Danmarks første modstander er Bahrain. Opgøret spilles den 15. januar.