VM håndbold

Tyskland overrasker sportschef

Tyskland ser ud til at håndtere de talrige afbud på glimrende vis. Søndag spillede holdet sig videre til EM 2022 med en storsejr.

11-1 midt i første halvleg. 19-5 ved pausen. Og 34-20 ved kampens afslutning.

Cifrene talte næsten for sig selv, da det afbudsramte tyske landshold smadrede Østrig og sikrede kvalifikation til næste års EM. Faktisk var de afbudsramte tyskere så gode, at forbundets sportschef er overrasket over det høje niveau lige inden VM.

- Jeg er overrasket over, hvilken suverænitet vi spillede med mod Østrig. Vi var klar over, at vi kunne vinde – det tyske landshold kan slå mange modstandere – men jeg havde ikke troet, vi ville klare det så godt. Vi har taget nogle gode skridt fremad med andre spillere i teten, siger sportschef Axel Kromer forbundets hjemmeside.

I alt kom 13 ud af Tysklands 14 markspillere på måltavlen. Debutanten Antonio Metzner blev topscore med fem mål.

- Vi havde en stærk defensiv lige fra starten, uanset om det var i 6-0- eller 5-1-formation. Det gav os mulighed for at være langt foran ved pausen, og derefter havde jeg gerne set kampen fortsætte med samme rytme. Det skete dog ikke, fordi vi skiftede meget ud, siger landstræner Alfred Gislason.

Sejren over VM-nationen Østrig var Tysklands syvende på stribe.

I 2020 har holdet kun tabt to kampe. Det var under EM-slutrunden i januar, hvor de senere finalister Spanien og Kroatien slog tyskerne i henholdsvis gruppespillet og mellemrunden.

Ved det kommende VM må Tyskland undvære otte spillere fra bruttotruppen på 35 mand. Fire af dem har meldt fra af personlige årsager, fordi de ikke ønsker at isolere sig fra deres familier.

Tyske afbud

  1. Hendrik Pekeler, THW Kiel - personlige årsager
  2. Steffen Weinhold, THW Kiel - personlige årsager
  3. Finn Lemke, MT Melsungen - personlige årsager
  4. Patrick Wiencek, THW Kiel - personlige årsager
  5. Fabien Wiede, Füchse Berlin - skal opereres
  6. Franz Semper, Flensburg Handewitt - skadet
  7. Tim Suton, TBV Lemgo - skadet
  8. Jannik Kohlbacher, Rhein-Neckar Löwen - skadet

Tyskland indleder VM fredag aften mod Uruguay. Østrig spiller mod USA, der har to danskere på holdet, allerede torsdag.