VM håndbold

18 VM-spillere testet positiv under træningslejr i Danmark

Det er tvivlsomt, om USA kan stille op ved VM. Slutrunden begynder i denne uge.

Den amerikanske drøm er blevet til et kæmpe mareridt.

To dage før nationens premiere ved VM i håndbold er hele 18 spillere testet positiv for coronavirus. Ja, du læste rigtigt: 18 spillere fra samme VM-hold er testet positiv! Det samme er træneren, Robert Hedin, oplyser han til Aftenposten.

- Vi har testet os hele tiden og havde en kviktest så sent som mandag. De var alle negative. Men da vi vendte tilbage og gik ind på portalen for at se resultaterne af tidligere test, så vi, at der var 18 positive. Lidt af et chok, siger Robert Hedin til TV 2 SPORT.

Ifølge landstræneren fik den voldsomme melding flere spillere til at bryde ud i gråd.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.

På træningslejr i Danmark

Det amerikanske landshold består af spillere fra mange forskellige lande, der har et amerikansk statsborgerskab. Blandt andet er to danskere udtaget til holdet, der har placeret en del af VM-forberedelserne i Danmark. Således har det amerikanske hold været på træningslejr i Vejen.

Nu er planen, at USA sender sine 12 raske spillere til Egypten.

- Vi har ikke noget forsvar, siger Hedin.

- Men vi har en målmand, tilføjer han.

Over for TV 2 SPORT erkender Robert Hedin, at de sportslige udsigter ser umulige ud:

- Det var i forvejen en svær gruppe, og vi har ikke en chance mod Frankrig eller Norge. Jeg havde et håb forud for Costa Rica-kampen, og med et fuldt hold ville vi nok have en lille chance. Men det håb er borte nu, siger træneren.

Ifølge JydskeVestkysten spillede USA en testkamp mod et hold fra Ribe-Esbjerg fredag, hvorefter weekendens testkamp mod SønderjyskE blev aflyst.

Ekspert: Bliv hjemme

For Bent Nyegaard, håndboldekspert på TV 2 SPORT, giver det dog ingen mening, at det amputerede landshold rejser til Egypten.

Han mener, USA's VM-deltagelse bør overdrages til en anden nation.

- USA har samlet et landshold på den mest mærkværdige måde i VM-historien, og når 18 af de spillere er testet positiv, så giver det ikke mening, at de skal optage en plads ved verdensmesterskabet, siger Bent Nyegaard.

USA skal efter planen spille den første VM-kamp allerede torsdag.

Meldingen om 18 smittede amerikanere får positive coronaprøver på det brasilianske landshold til at blegne. I en pressemeddelelse lyder det, at Brasilien er ramt af fem tilfælde.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.