VM håndbold

Overblik: Disse VM-nationer er hårdest ramt af coronavirus

Flere VM-trupper er fortsat meget udfordrede af mange smittetilfælde i 11. time, inden VM 2021 fløjtes i gang.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.

Coronavirus har utvivlsomt præget VM-optakten for alle involverede nationer. I nogle lejre har de seneste uger været decideret kaotiske.

Værst er det gået ud over Tjekkiet og USA, der med få timers mellemrum trak sig som deltagere tirsdag aften på grund af udbredt smitte på holdene.

Herunder får du overblikket over de stadig VM-aktuelle nationer, der er hårdest ramt af coronavirus.

Kap Verde

  • 7 spillere

Kap Verde er blevet ramt af syv positive testtilfælde kort før afrejse fra træningslejren i Portugal til VM i Egypten. Oprindeligt blev 15 testet positiv i en lyntest, men en opfølgende PCR-test resulterede i syv tilfælde.

Ifølge en holdlæge udviser størstedelen af de smittede ingen symptomer.

Brasilien

  • 2 spillere, cheftræner og fire andre fra trænerstaben

Brasiliens største profil og vigtigste spiller, Thiagus Petrus, samt landstræner Marcus Tatá er blandt de syv personer, der ikke kommer til VM, ifølge det Brasiliens håndboldforbunds hjemmeside, Derudover en en spiller og fire fra staben ramt.

De er røget i 14 dages selvisolation i Portugal, hvor de har holdt træningslejr, men ifølge UOL må alle smittede gerne rejse til VM efterfølgende, såfremt coronatesten er negativ.

Tyskland

  • 4 afbud

Tyskland er taget med på denne liste, da flere markante profiler har valgt at droppe slutrunden, fordi de ikke vil forlade familien til fordel for en VM-boble. Det drejer sig om om de tre Kiel-spillere Hendrik Pekeler, Steffen Weinhold og Patrick Wiencek samt Finn Lemke.

Derudover er tyskerne uden adskillige spillere fra sidste års EM-trup på grund af skader - blandt andre Fabian Wiede og Franz Semper.

Danmark

  • 1 afbud

Danmark må undvære stregspilleren Henrik Toft Hansen, der ellers - som altid - var tiltænkt en afgørende rolle under slutrunden. Forsvarsgeneralen blev ramt af coronavirus kort før nytår og meldte sidenhen definitivt fra til VM på grund af sygdom.

Samtidig får de forsvarende verdensmestre heller ikke glæde af stjernen Rasmus Lauge, der blev ramt af slem knæskade i december.

Tjekkiet og USA har meldt afbud

For en god ordens skyld tager vi lige Tjekkiet og USA med, der er ikke længere VM-aktuelle på grund af for mange coronatilfælde.

Tjekkerne var kun i stand til at sende fire spillere af sted, og derfor trak de sig dagen inden turneringsstarten. Nordmakedonien har overtaget deres plads.

USA meldte om hele 18 smittede spillere samt landstræner tirsdag formiddag, og det har de altså også taget konsekvensen af senere samme dag.