VM håndbold

Sådan står forhåndsfavoritterne før VM

Håndboldekspert Daniel Svensson og bookmakerne er næsten enige om rangeringen af de syv største favoritter til at vinde VM.

VM står for døren, men hvor godt står de store håndboldnationer til banke døren ind?

Det har TV 2 SPORTs håndboldekspert Daniel Svensson set nærmere på herunder ved at vurdere syv forhåndsfavoritter til guldet.

Desuden får du overblik over vinderchancerne - både ifølge Svensson og bookmakerne - samt nationernes seneste kampe, der tæller både EM-kvalifikationskampe, EHF Euro Cup-kampe og træningskampe.

Spanien

Odds: 5.00

 • 5/1: Kroatien 31-28 Spanien (EHF Euro Cup)
 • 29/12: Qatar 26-28 Spanien
 • 28/12: Argentina 31-33 Spanien
 • 27/12: Spanien 30-30 Tunesien

- De spillede en tæt kamp mod Kroatien og tabte for nyligt, men Spanien er min absolutte favorit til at vinde VM. Der er et komplet hold, som kan spille flere systemer både i forvar og angreb.

- De vandt EM for et år siden, og så har Alex Dujshebaev været blændede ved de seneste to slutrunder.

Norge

Odds: 4.25

 • 9/1: Danmark 34-36 Norge
 • 7/1: Danmark 31-28 Norge

- To gode kampe mod Danmark, hvor Norge særligt i den seneste skulle finpudse formen før VM-åbningsbraget mod Frankrig.

- Norge mangler Magnus Rød, og det er et stort tab, for han er - trods sine blot 23 år - en vigtig spiller. Også Magnus Gullerud er ude, men man har til gengæld fået Bjarte Myrhol klar, og den rutinerede anfører kan vise sig at blive tungen vægskålen i kampen om guld.

Danmark

Odds: 4.00

 • 9/1: Danmark 34-36 Norge
 • 7/1: Danmark 31-28 Norge

- To testkampe mod Norge, der blev brugt på at teste, men landstræneren var lidt bekymret for særligt det defensive efter den sidste kamp.

- Uden Rasmus Lauge mangler Danmark den dynamik, der har være afgørende i de seneste år. Dog er Niklas Landin nærmest på sit bedste nogensinde, og der er masser af spændende spillere på randen til det endelige gennembrud som Jacob Holm, Lasse Andersson og Mathias Gidsel.

Kroatien

Odds 8.00

 • 5/1: Kroatien 31-28 Spanien (EHF Euro Cup)

- Kroatien kommer med en frisk sejr over europamestrene, men mangler flere spillere, blandt andre en stor profil i form af Luka Stepančić. Til gengæld har kroaterne slutrundens vel nok bedste playmaker i Luka Cindrić, og jeg har dem stadig helt oppe blandt favoritterne.

Frankrig

Odds: 5.00

 • Serbien 27-24 Frankrig (EM-kvalifikation)
 • Frankrig 26-26 Serbien (EM-kvalifikation)

- Det ser ikke helt godt ud, og der går forlydender om problemer på holdet. Frankrig har tabt og spillet uafgjort i betydende kampe mod Serbien. Det er let at konkludere, at Frankrig ikke er, hvor de burde være.

- Siden trænerskiftet efter slutrunden sidste år har det ikke rigtig fungeret. Der er nogle ekstremt talentfulde spillere i den franske trup, men de rammer ikke formen på landsholdet i øjeblikket.

Tyskland

Odds: 18.00

 • 10/1: Tyskland 34-20 Østrig (EM-kvalifikation)
 • 6/1: Østrig 27-36 Tyskland (EM-kvalifikation)

- Tyskland har leveret et par fine kampe mod Østrig her i januar, men jeg er nødt til at efterlade tyskerne udenfor feltet af favoritter ved VM.

- Tre af deres stærkeste spillere i Patrick Wiencek, Hendrik Pekeler og Steffen Weinhold er ikke med samt fem spillere derudover. Enten på grund af coronavirus eller skader.

Egypten

Odds: 22.00

 • 5/1: Egypten 34-29 Japan
 • 8/1: Egypten 33-25 Japan

- Egypten kommer ind til turneringen som afrikanske mestre og stiller faktisk med et ganske udmærket hold. Jeg ser dem ikke som favoritter, men de bliver spændende af følge.

- Slutrunde-værter har det med at nå et stykke ind i en turnering takket være hjemmebanefordelen, men nu hvor det bliver et VM uden tilskuere, mister egypterne det pres, der ville have ramt både modspillere og dommere fra en fyldt arena.

Kilde: Danske Spil