VM håndbold

Stor frygt for diarré i den tyske VM-lejr

Coronavirus eller et tidligt slutrundeexit er ikke blandt de største bekymringer i den tyske VM-lejr. Det er potentielle maveproblemer til gengæld.

Hvis man tror, coronasmitte er den største frygt for landsholdslægen i den tyske VM-lejr, skal man tro om igen.

For det er en helt anden bekymring, der optager Kurt Steuer blot tre dage før, Tyskland spiller sin første kamp ved VM.

- Min største frygt er diarré. Det er et problem for alle turister, der rejser til Egypten. Får man det, har man det typisk i tre-fire dage, og det tvinger en til at gå på toilettet, lyder det fra Kurt Steuer ifølge det tyske medie Blid.

Bekymringen kommer ikke ud af det blå. Turister, der rejser til lande som Egypten, bliver ofte anbefalet at være opmærksom på, hvad de spiser, da dårlig madhygiejne i egyptiske gadekøkkener eller i større buffeter kan være årsag til, at man får problemer med maven. Det er noget, man skal tage højde, når man rejser udenlands generelt, fortæller den tyske holdlæge.

Desuden har Kurt Steuer erfaring med diarrétilfælde i Egypten, da han i 2003-2004 arbejdede for det egyptiske håndboldforbund.

- Jeg fik ret én gang, derfra skete det ikke igen, fortæller han.

Skal tage en pille hver dag

I den her sammenhæng kommer det tyske mandskab yderst forberedt, og Kurt Steuer har sørget for at være proaktiv.

Lige så vigtigt er det, at de ikke drikker vand fra vandhanen eller spiser rå fisk

Kurt Steuer, tysk holdlæge

Allerede inden Tyskland er taget afsted til det afrikanske land, har han medicineret sine spillere med Perenterol. En pille, der stabiliserer tarmfloraen og modvirker tab af væske.

- Spillerne skal tage det hver dag under slutrunden, så de undgår at gå på toilettet for ofte eller endnu værre blive indlagt på hospitalet. Lige så vigtigt er det, at de ikke drikker vand fra vandhanen eller spiser rå fisk, anbefaler han.

Tyskland og de resterende 31 VM-nationer lever dog under nogle helt andre forhold, end hvad den gængse turist måtte gøre.

For at undgå coronasmitte opholder spillerne sig isoleret på deres værelser, når de ikke spiller kampe eller træner, hvorfor de af gode grunde ikke må besøge gadekøkkener i Egypten.

Slutrunden bliver afviklet i et boblekoncept, så spillere, trænere og stabsmedlemmer ikke blander sig med personer, der befinder sig udenfor VM-boblen.

Tyskland, der i forvejen er ramt af flere afbud, er i gruppe med Uruguay, Kap Verde og Ungarn. De spiller deres første kamp fredag mod Uruguay 18.00.

Tyske afbud

  1. Hendrik Pekeler, THW Kiel - personlige årsager
  2. Steffen Weinhold, THW Kiel - personlige årsager
  3. Finn Lemke, MT Melsungen - personlige årsager
  4. Patrick Wiencek, THW Kiel - personlige årsager
  5. Fabien Wiede, Füchse Berlin - skal opereres
  6. Franz Semper, SG Flensburg Handewitt - skadet
  7. Tim Suton, TBV Lemgo - skadet
  8. Jannik Kohlbacher, Rhein-Neckar Löwen - skadet