Håndbold

Svan overrasket over tilskuerbeslutning ved VM

Ifølge den rutinerede højrefløj var det ikke givet, at præsidenten for IHF ville lytte til spillerne og sløjfe adgangen for tilskuere.

For otte dage siden besluttede VM-arrangørerne, at op mod 3400 tilskuere ville få lov til at overvære håndboldkampe ved slutrunden i Egypten.

Tre dage senere stod flere spillere sammen. Med den europæiske spillerforening i ryggen sendte spillerne et brev til præsidenten for det internationale håndboldforbund (IHF), Dr Hassan Moustafa, med en bøn om at droppe beslutningen.

I søndags blev bønnen hørt. De egyptiske arenaer vil være lukket for tilskuere. Og det er til stor glæde for en af landsholdets mest erfarne spillere.

- Det var vores største bekymring i forhold til coronavirus. Så vi er meget, meget tilfredse med, at der er blevet lyttet til spillerne, slår 37-årige Lasse Svan fast overfor TV 2 SPORT.

Højrefløjen, der til daglig spiller i SG Flensburg-Handewitt, var dog også forundret over, at spillernes ønske faktisk blev imødekommet.

- Det er ikke så tit, vi har følt, at der er blevet lyttet til os fra øverste sted. Så en smule overraskede var vi. Måske har de også kigget lidt indad og sagt til dem selv, at det nok er lidt underligt at fylde hallen op med mennesker, når resten af verden er i gang med at lukke ned, lyder det.

14 ud af 16 europæiske VM-nationer var med i brevet, ligesom en række sydamerikanske landshold også bakkede op.

Stjernespillere som danske Mikkel Hansen og norske Sander Sagosen udtrykte ligeledes heftig kritik af den beslutning, der nu er trukket tilbage.

Jeg håber, vi er på samme side alle sammen og gerne vil det bedste for sporten

Lasse Svan, dansk landsholdsspiller

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.

DHF er også overrasket

Morten Henriksen, sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF), var i lang tid tryg ved beslutningen om at tillade tilskuere, da meldingerne var, at der var styr på alle de fornødne restriktioner i Egypten.

Det kom derfor bag på ham, da nyheden tikkede ind i hans indbakke søndag aften.

- Jeg havde nok ikke forventet det. Heller ikke med de ting, vi var stillet i udsigt, hvor de mente, at de godt kunne afvikle det sikkert. Min forventning var nok, at de måske ville justere antallet lidt ned, men ikke at det ville blive helt uden tilskuere, fortalte Morten Henriksen mandag.

At håndboldens øverste instans tog spillernes ord til sig, vidner om, at man i fremtiden kan forvente god dialog mellem spillere og forbund. Det vurderer Lasse Svan.

- Jeg synes ikke, det skal være en sejr som i "os mod dem". Jeg håber, vi er på samme side alle sammen og gerne vil det bedste for sporten. Det her er et tegn på, at vi bevæger os i en retning, hvor vi kan have god kommunikation med dem, der sidder øverst oppe, sagde han.

Det danske hold spiller sine VM-gruppekampe imod Argentina, Bahrain og DR Congo i Cairo Stadium Sports Hall - nu altså uden tilskuere.

Danmarks første modstander er Bahrain, og kampen spilles 15. januar.