VM håndbold

Svensk landstræner sover ikke i nat efter tjekkisk VM-afbud

Sveriges første kamp ved VM i Egypten bliver mod førstereserven Nordmakedonien, og det har sat den svenske landstræner, Glenn Solberg, på overarbejde.

Et decimeret, coronaramt tjekkisk landshold eller et sultent nordmakedonsk landshold. Hvem vil man helst møde i en VM-åbningskamp?

Det var Sveriges landstræner, Glenn Solberg, ikke i tvivl om tirsdag aften.

- Jeg ville have valgt Tjekkiet, som vi har forberedt os på i lang tid. Det må jeg sige, siger Glenn Solberg på pressemødet og uddyber:

- Nu bliver det sværere, fordi vi ikke har samme mængde tid til at forberede os. Men vi er klar til at tage udfordringen op.

Temaet på pressemødet var naturligvis, at svenskernes første modstander ved VM, Tjekkiet, meldte afbud tidligere på dagen. Det betyder, at svenskerne åbner turneringen mod Nordmakedonien, der var førstereserve.

Uventede lektier laves i nat

Derfor bliver der mangel på nattesøvn hos Sveriges landstræner. Det slog han flere gange fast under pressemødet efterfulgt af et suk og et smil. Derfor kunne han heller ikke give et fyldestgørende svar til spørgsmål om Nordmakedoniens spillestil.

- Det må vi se på i nat og i de tidlige morgentimer, når jeg har set mere. Vi ved, at Nordmakedonien spiller med et mere offensivt forsvar end Tjekkiet gør. Så det bliver lidt anderledes, end det vi har forberedt os på.

Han kommer til at kigge på Nordmakedoniens testkamp mod Chile fra i søndags, hvor nordmakedonerne vandt 28-24, og derudover landets to EM-kvalifikationskamp fra november sidste år.

Nordmakedonien flyver til Egypten onsdag, efter at de har holdt sig klar i en uge i en boble.

Svensk fokus på Lazarov

Når man siger nordmakedonsk håndbold, kan man ikke undgå at sige Kiril Lazarov. Han er manden med målene, rutinen og lederegenskaberne. Han kommer også til at blive en del af Glenn Solbergs nattearbejde.

- Vi er ikke færdige med gameplanen endnu. Men Lazarov er en fantastisk håndboldspiller, som mange har haft det svært mod, og vi skal finde en god løsning på at stoppe ham, siger landstræneren til TV 2 SPORT.

Lazarov er den mest scorende nordmakedonske landsholdsspiller og har for sine bedrifter med en harpikskugle modtaget en æresmedalje af landets daværende præsident. Og til trods for, at han er blevet 40 år, spiller han stadig på et højt niveau til daglig i franske Nantes.

Sverige møder Nordmakedonien torsdag klokken 20.30.