VM håndbold

USA trækker sig også fra VM

Den sydjyske by Vejen blev sidste stop for det amerikanske landsholds vej mod VM i Egypten. Træningslejren i Danmark endte i et smitteudbrud.

Også det amerikanske landshold har følt sig nødsaget til at melde fra til VM i håndbold på grund af for mange positive coronaprøver.

Det meddeler Det internationale håndboldforbund (IHF) på sin hjemmeside.

- Efter grundige overvejelser konkluderede vi og IHF, at det bedste for VM og for de langsigtede muligheder for håndboldsporten i USA vil være at trække os fra mesterskabet, skriver USA's håndboldforbund på Twitter.

Schweiz træder ind i dynamitgruppe

Schweiz overtager amerikanernes plads i mesterskabet, fordi de var andenreserve. Tidligere på dagen overtog Nordmakedonien pladsen fra Tjekkiet, der også måtte melde afbud.

USA skulle have mødt Østrig torsdag aften, men nu er der i stedet lagt op et brag mellem de to Alpelande. Udover Schweiz og Østrig er Norge og Frankrig i gruppe E, der pludselig har udviklet sig til en yderst kompetent gruppe.

Kommer der flere afbud, står henholdsvis Holland, Montenegro, Ukraine og Serbien forrest i køen for afhentning af afbudsbilletter.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.

Dårlig tirsdag

Det amerikanske håndboldlandshold havde fået tildelt et wildcard til turneringen, og deres deltagelse skulle hjælpe dem med at udbrede sporten inden Sommer-OL i Los Angeles i 2028.

Tirsdag morgen stod det dog klart, at der var lange udsigter til den drøm. Her måtte landsholdet nemlig konstatere, at der var 18 positive coronatilfælde i lejren. Derudover havde holdets svenske landstræner, Robert Hedin, også afleveret en positiv prøve.

Det betød, at USA i første omgang overvejede at tage til Egypten med 12 spillere. Den plan blev dog i sidste ende droppet. Derfor blev det tætteste, USA kom på Egypten, en træningslejr i Vejen i Danmark.

USA skriver i statementet på Twitter, at de håber på igen at få muligheden for at deltage ved et VM.