VM håndbold

Danmark ændrer i sin VM-bruttotrup

Mads Hoxer og Simon Pytlick er nu blandt 15 VM-reserver, som landstræneren kan hente til Egypten, hvis det bliver nødvendigt.

Få dage før Danmarks første VM-kamp har landstræner Nikolaj Jacobsen føjet to nye navne til listen over spillere, der kan blive kaldt til Egypten, hvis det danske hold bliver ramt af skader eller coronavirus.

Normalt skal hvert hold flere måneder før et VM aflevere en endelig liste med 35 navne, som udgør bruttotruppen til slutrunden. Men på grund af coronapandamien har IHF - det internationale håndboldforbund - denne gang givet mulighed for at ændre i bruttotruppen helt frem til dagen før første kamp.

Og det har Danmark valgt at benytte sig af.

Rasmus Lauge og Lasse Møller er taget ud af bruttotruppen, og i stedet har landstræner Nikolaj Jacobsen besluttet at skrive ligaprofilerne Simon Pytlick fra GOG og Mads Hoxer fra Mors-Thy på listen.

- Det giver rigtig god mening, nu hvor både Lauge og Lasse Møller er skadede og definitivt alligevel ikke vil kunne komme i spil til VM. Og Pytlick og Hoxer er to unge knægte, der virkelig er på vej frem.

- Men det er højst usandsynligt, at der bliver brug for dem undervejs hernede. Det er kun, hvis Danmark virkelig bliver ramt af skader, eller der spreder sig corona i lejren, at de to kan blive aktuelle, vurderer TV 2 SPORT's håndboldekspert Bent Nyegaard.

Rasmus Lauge blev i december ramt af en alvorlig korsbåndsskade, mens Lasse Møller i flere måneder har døjet med en skade i hånden.

Nikolaj Jacobsen er tjekket ind på Hotel Marriott i Kairo sammen med 20 spillere, som er Danmarks endelige VM-trup. Kun 16 spillere kan komme på holdkortet til hver kamp, men landstræner har fri udskiftning mellem de 20 spillere fra kamp til kamp.

Bliver det nødvendigt undervejs i turneringen - fx på grund af skader eller corona - at skifte en af de 20 spillere ud, er det, at reserverne i den 35 mands store bruttotrup kan komme i spil.

Hvert hold har mulighed for at lave op til fem udskiftninger med spillere fra bruttotruppen. Skyldes udskiftningen en positiv coronatest på VM-holdet, tæller det dog ikke som en udskiftning - kun hvis en coronaramt spiller senere bliver rask igen og skiftet tilbage ind blandt de 20 spillere i VM-truppen.

De 15 spillere i Danmarks bruttotrup, som i første omgang ikke er med i Kairo - og som altså er VM-reserver - er:

 • Buster Juul (Aalborg)
 • Hans Lindberg (Füchse Berlin)
 • Henrik Toft Hansen (Paris)
 • Jannick Green (Magdeburg)
 • Magnus Bramming (TTH Holstebro)
 • Martin Larsen (Leipzig)
 • Michael Damgaard (Magdeburg)
 • Niclas Kirkeløkke (Rhein Neckar Löwen)
 • Nikolaj Markussen (Veszprem)
 • Patrick Wiesmach (Leipzig)
 • René Antonsen (Aalborg)
 • René Toft Hansen (Bjerringbro-Silkeborg)
 • Sebastian Frandsen (TTH Holstebro)
 • Simon Pytlick (GOG)
 • Mads Hoxer (Mors-Thy)

Danmark spiller sin første VM-kamp fredag mod Bahrain.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele sendeplanen her.