VM håndbold

DHF kritiserer VM-arrangør efter aflyst coronatest

Danmarks herrelandshold er ikke blevet testet i det omfang, som IHF har lovet. DHF-sportschef er bekymret.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her

Dansk Håndbold Forbund (DHF) har sammen med forbundene i Sverige, Norge, Tyskland og Østrig rettet henvendelse til Det Internationale Håndboldforbund (IHF).

De fem håndboldforbund mener ikke, at de egyptiske VM-værter og IHF overholder deres aftaler for, hvor ofte spillerne skal testes under slutrunden.

Det siger sportschefen i DHF, Morten Henriksen, til DR, efter at det danske hold har fået aflyst en coronatest.

- Vi er lige blevet informeret om, at man aflyser vores anden test på dag to og først mener, at vi behøver at blive testet efter kampen (fredag, red.). Altså tre og en halv dag efter, at vi blev testet første gang, siger Morten Henriksen til DR.

- Hvis det er proceduren, så er det ikke det, vi er blevet lovet. Og det har vi også gjort til kende over for det internationale håndboldforbund.

Henvendelsen til IHF er rettet sammen med Sverige, Norge, Tyskland og Østrig.

For stor boble

Han påpeger, at testene i de første dage af hensyn til inkubationstiden er vigtige for at kunne afholde en slutrunde. Det er hans erfaring fra kvindernes EM i Danmark december.

Da slutrundeholdene skal leve i små bobler, er smitterisikoen lavere, efterhånden som turneringen skrider frem.

Morten Henriksen udtrykker også bekymring over, hvor stor boblen på Danmarks spillerhotel egentlig er. Her spiser holdene og pressen for eksempel de samme steder og går forbi hinanden på gangene.

Coronavirusset har allerede præget VM, før turneringen går i gang onsdag. Tjekkiet og USA har meldt afbud efter smitteudbrud, og slutrunden vil blive spillet for tomme tribuner.