VM håndbold

Næste hold på reservelisten melder sig klar til VM

Hollænderne kan få uventet comeback ved VM efter 60 års fravær.

Tjekkiet og USA sagde farvel. Nordmakedonien og Schweiz sagde goddag.

Coronapandemien har hærget flere landshold tæt på VM-slutrunden, og det er i første omgang gået hårdest udover tjekkerne og amerikanerne, der tirsdag så sig nødsaget til at trække sig.

Lige nu slider VM-nationerne Kap Verde og Brasilien med flere coronasmittede, og det åbner muligheder for Holland.

Nationen, der kun har været med ved ét VM for 60 år siden, er nemlig næste hold på ventelisten, og i tilfælde af et nyt afbud rejser de til Egypten.

- Vores spillere er blevet informeret og glæder sig over muligheden for at deltage i mesterskabet, hvis vi bliver indkaldt, siger Monique Tijsterman, der er teknisk direktør i det hollandske håndboldforbund, i en pressemeddelelse.

- Vi sætter alt i sving, hvis IHF (det internationale håndboldforbund, red.) kontakter os. Nu og her afventer vi formel information fra IHF.

Landstræner Erlingur Richardsson sidder lige nu og venter i Schiphol-lufthavnen i Amsterdam. Han fortæller, at hollænderne er i konstant kontakt med IHF.

- Søndag regnede ingen med, det her kunne ske, specielt fordi vi var tredjereserve og meget tæt på VM-starten, siger han til det islandske medie RUV.

Holland debuterede sidste år ved EM, hvor det blev til en 17.-plads.

Netop den placering gør, at Holland er næste nation i køen foran Montenegro, Ukraine og Serbien.

Brasilien meddelte tirsdag, at holdet var indstillet på at rejse med de spillere, der ikke er smittet. Kap Verde har ikke meldt noget officielt ud.

Onsdag aften er der åbningskamp mellem Egypten og Chile.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.