VM håndbold

Sagosen kalder VM-forholdene for en stor joke

Sander Sagosen er utilfreds med de forhold, spillerne lever under i boblen i Egypten, hvor der ikke bliver gjort nok for at undgå smittespredning.

Når spillere, trænere, dommere, journalister og mediefolk strømmer til samme land fra 32 forskellige nationer, er der selvsagt brug for strenge retningslinjer i disse tider.

Coronavirussen spredes stadig med stor hastighed, hvorfor der i øjeblikket bliver stillet store krav til Egypten, der skal forsøge at afholde et VM, uden at smitten spreder sig.

Krav, værtsnationen tilsyneladende har svært ved at imødekomme. Sådan lyder kritikken fra Norges største stjerne, Sander Sagosen.

- Det er en parodi for at sige det mildt. Alting har indtil videre været en stor joke, siger han til VG og uddyber:

- I går (tirsdag, red.) var det chokforhold for os alle sammen. Nu handler det mere om, at vi intet kan gøre ved det. Jeg ved ikke engang, om vi kan kalde det en boble. Her flyver folk ind og ud af landet uden mundbind, og vi spiser alle sammen i flok. Af alt det, vi er blevet lovet på forhånd, bliver intet kontrolleret.

Derfor har den norske stjerne langt fra ro i maven.

- Det er det vilde vesten. Det er klart, at man frygter for at blive smittet hernede i Egypten. Vi kan kun krydse fingre for, at vi ikke bliver smittet, lyder det fra Sagosen.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.

Folk går rundt uden mundbind

Kritikken fra den norske lejr lyder yderligere på, at VM-arrangørerne har placeret et testcenter på den etage, hvor Norge bor på Mariott Mena House et stykke uden for Kairo.

Og det er ikke en god løsning. Det fortæller den norske holdlæge, Thomas Torgalsen.

- Vi har en teststation på etagen, hvor vi bor. Det er en dårlig løsning. Alle fra hotellet, der skal teste sig selv, vil gå derind. Derfor arbejder vi på at få flyttet teststationen til et andet område på hotellet, hvor der ikke er andre spillere, siger han til VG.

Han påpeger, at de ønsker afstand mellem spillerne og de lande, der deltager. De vil ligeledes gerne have, at de har madbuffeten for sig selv, så de ikke skal sidde og spise sammen med alle de andre.

Kritikken fra den norske lejr lyder også på, at der på hotellet går mange mennesker rundt uden mundbind, som de ikke aner, hvem er. Derudover har de også to timers rejsetid til træningshallen, hvilket der ligeledes rejses kritik omkring.