VM håndbold

VM-afløser bliver kimet ned af medier fra hele verden

Det er ikke hver dag, man kommer med til et verdensmesterskab på et afbud. Det gør Schweiz, der i øjeblikket oplever massiv presseopmærksomhed.

Spillerne på det schweiziske landshold var egentlig taget hjem til deres familier efter at have været samlet i nogle dage. Men på et kort øjeblik ændrede alt sig.

I timerne efter Tjekkiet meldte afbud til VM i Egypten, og Nordmakedonien stødte til i deres fravær, meldte USA også fra. Det betød, at Schweiz pludselig kunne overtage amerikanernes plads og indløse en VM-billet som andenreserver.

Schweizerne måtte igen forlade deres familier, pakke deres ting og melde sig klar til kamp for deres land. En kovending, som pressen lynhurtigt opfangede, ligesom schweiziske medier stod i kø for at få reaktioner fra stab og spillere. Det fortæller landsholdets presseansvarlige Marco Ellenberger til TV 2 SPORT.

- Det har allerede påvirket synet på landsholdshåndbold i Schweiz på den mest positive måde. Det er, som om vi dukker op alle steder ud af absolut ingenting. Medier fra hele verden ringer, og lige nu arbejder schweiziske tv-stationer på at sikre sig rettighederne til at vise vores kampe. Det hele er meget overvældende, og vi glæder os naturligvis over at have fået den her mulighed, lyder det.

Tjekkiet måtte melde fra som følge af 12 positive coronatilfælde, og USA havde 18 smittede på tværs af holdet og staben.

Lander timer før første kamp

Schweiz kan nu se frem til at spille deres første VM-slutrunde siden 1995. Men først venter der et testforløb for coronavirus, som stab og spillere skal igennem i løbet af onsdagen. Resultaterne må de dog vente lidt på. Marco Ellenberger oplyser, at testsvarene først lander onsdag aften.

Han forventer dog, de rejser til Egypten med et mandskab, der er klar, selvom holdet må undvære to profiler, der sidder ude med henholdsvis en skade og sygdom. Det drejer sig om:

  • Lucas Meister (stregspiller)
  • Dimitrij Küttel (højreback)

Til sammen har de to spillere repræsenteret Schweiz 104 gange og scoret 246 mål.

- Lucas er normalt en meget vigtig spiller for os. Både i det defensive og offensive spil. Hans skade er et stort tab, lyder den korte analyse fra Marco Ellenberger.

Det schweiziske mandskab flyver til ned til VM-boblen torsdag morgen og lander således i Egypten bare timer inden, de brager sammen med et andet alpeland i form af Østrig torsdag aften 18.00.

Selvom Østrig er en af de nationer, som Schweiz forventer at spille op med, forudser Marco Ellenberger, at opgaven bliver svær grundet tidspunktet.

- Det bliver ekstremt udfordrende for os, da vi nok ikke når at ryste rejsen helt ud af benene, inden kampen går i gang. Men hvis vi kan slå Østrig, har vi også en tro på, at vi kan nå mellemrunden, fortæller han.

Udover Østrig er Schweiz i gruppe med Frankrig og Norge i gruppe E.

Holland og Montenegro er de næste i rækken, såfremt flere andre hold må trække sig. Eksempelvis er der smitteudbrud hos både holdene fra Brasilien og Kap Verde.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.