VM håndbold

Danmark laver en boble inde i VM-boblen

Mens arrangørerne forsøger at rette op på manglerne i VM-boblen, tager det danske hold sine egne forholdsregler.

Kan du lave en boble - inde i en boble?

De danske håndboldherrer vil i hvert fald forsøge.

Oplevelserne fra de første dage på det store Hotel Marriott, hvor otte hold, en masse officials og en del pressefolk alle bor sammen, har skabt så stor utryghed i den danske lejr, at spillere og ledere har besluttet at holde sig så meget som overhovedet muligt på femte etage, som de har for sig selv.

- Indtil vi er helt sikre på, at boblen holder, så er vi kun for os selv. Og det kan sagtens være, at det bliver sådan hele vejen igennem, siger rutinerede Henrik Møllgaard.

- Vi har et fint opholdsrum, vi har store værelser og masser plads på gangene til både behandling og til fis og ballade. Så lige nu er vi bare selv. Vi går fra vores etage, og så går vi samlet ned og spiser. Vi går samlet ned i bussen, og så er vi kun for os selv, fortæller Møllgaard.

Som at gå på Hovedbanegården

Hotel Marriott Kairo har ellers store fællesområder med blandt andet udendørs svømmingpool og fitnessfaciliteter. Alligevel kan det ofte føles som en travl eftermiddag på København Hovedbanegård at bevæge sig rundt på hotellet, der er et af Nordafrikas største.

- Det, der bekymrer mig, er, at jeg ikke synes, der er noget overblik. Hvilket tilhørsforhold har du til den boble her? På det hotel her vader folk ind og ud, forklarer landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Lige nu synes vi ikke, det er trygt at gå rundt på hotellet. Det er der rigeligt andre, der gør, mener landstræneren, der både har set personer uden mundbind og folk, der ikke holder afstand.

Der er sket forbedringer

Den danske VM-lejr har luftet sin utilfredshed over for arrangørerne - og det har allerede hjulpet på i hvert fald ét sted. I området, hvor holdene spiser morgenmad, er det blevet tydeligt markeret, hvor de enkelte hold skal sidde, og hvert hold har sin egen buffet.

- Egentlig skulle vi spise for os selv – det kan ikke lade sig gøre – men nu sidder vi sammen med svenskerne i et rum, hvor der er god afstand. Så er det ikke en balsal med 500 mennesker, siger Nikolaj Jacobsen.

Det betyder også, at de danske spillere holder sig på afstand af spillere fra de andre hold, selv om de måske er holdkammeraterne til dagligt i klubberne.

- Det er normalt hyggeligt, at vi er en stor håndboldfamilie, der kender hinanden på kryds og tværs. Men sådan bliver det nok ikke denne gang. Og det kommer vi i hvert fald til at overholde. I hvert fald indtil vi får at vide fra læge og sportschef, at nu kan vi måske godt åbne en lille smule op, siger Henrik Møllgaard.

Så du kommer ikke i poolen foreløbig?

- Nej, vi kommer ikke til at ligge ved poolen, selvom vi selvfølgelig har nogle, der også gerne vil ud og se solen. Så er vi jo heldige, at vi alle sammen har fået balkoner, så vi alle kan komme ud og få lidt frisk luft og måske også lidt sol, når den er her. Men nej, vi holder os fuldstændig for os selv så meget, vi kan, siger Møllgaard.

Danmark spiller sin første VM-kamp fredag mod Bahrain.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele sendeplanen her.