VM håndbold

Ekspert sætter hold, der kunne vinde VM - men de er ikke med

VM-slutrunden er ramt af flere afbud fra store stjerner. Hvis man satte dem sammen på et hold, kunne de spille med om medaljer, mener Bent Nyegaard.

Personlige årsager, skader eller bekymringer i forhold til coronavirussen.

Flere store stjerner har meldt fra til VM-slutrunden i Egypten, og der er mange forklaringer på, hvorfor den enkelte spiller har sagt nej. Der er dog ingen tvivl om, at den usikre tid i forbindelse med coronapandemien har gjort, at flere spillere har valgt at springe håndboldslutrunden over og blive hjemme.

Sammenlagt med de skader, der altid dukker op, er fraværslisten måske lidt længere, end den plejer at være.

Og det er ikke kun indskiftere og backup-spillere, der har meldt fra. Der er store stjerner i blandt. TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard har sammensat et hold med de bedste spillere, der er fraværende ved turneringen i Egypten af den ene eller anden grund.

- Det hold, vi har sat, ville have store ambitioner om at spille med om medaljer og være med i den sidste weekend. Det er jeg ikke i tvivl om, siger Bent Nyegaard.

- Man kan sammensætte et ualmindeligt stærkt hold, og det er en skam, at vi ikke får det at se.

 1. .

  Mikael Appelgren

  Sverige, Målvogter

  - Han giver sig selv på det her hold. Han kan spille på rigtig højt niveau, og når han er bedst, er han blandt de stærkeste målmænd i verden og har dannet en frygtindgydende duo med Andreas Palicka. Det er en skam, han ikke er med, siger Bent Nyegaard.

  Appelgren har meldt fra på grund af en skulderskade.

 2. .

  Niclas Ekberg

  Sverige, Højre fløj

  - Niclas Ekberg er fuldsætndig sikker på den højre kant på dette hold over stjerner, der ikke er med. Han har vist tårnhøjt niveau og er nykåret Champions League-vinder med Kiel. Af de spillere, der er ude her, er der ingen, der er i nærheden af ham, siger Nyegaard.

  Niclas Ekberg har sagt nej på grund af usikkerheden i verden og samfundet set i lyset af coronavirussen.

 3. .

  Magnus Abelvik Rød

  Norge, Højre back

  - Magnus Rød er en af de store, der er væk. Han kunne potentielt været blevet verdensmester med Norge. Han har meldt afbud til VM, men spillede fortsat i Flensburg-Handewitt inden VM. Jeg kan ikke finde en anden forklaring, end at det er for at være klar til OL. Det er en aftale mellem Flensburg og Norge, siger håndboldeksperten.

  Han har meldt afbud på grund af en håndskade.

 4. .

  Rasmus Lauge

  Danmark, Playmaker

  - Det er ikke for at have danskerbrillerne på her, men der er ingen tvivl. Der er ingen af de fraværende, der er på Rasmus Lauges niveau, siger Bent Nyegaard.

  Rasmus Lauge har meldt fra på grund af en knæskade.

   

 5. .

  Aron Palmarsson

  Island, Venstre back

  - Aron Palmarsson bliver svær at komme uden om. Der er ikke nogen, der kommer til at ramme det islandske landshold, som hans fravør gør. Han spillede en flot Final 4-turnering for Barcelona og imponerede. Det er en meget, meget stor svækkelse, at han ikke er med. Det vil komme til at koste, siger håndboldeksperten.

  Han har meldt fra på grund af en knæskade.

 6. .

  Timur Dibirov

  Rusland, Venstre fløj

  - Han fortjener en plads på dette hold. Det er imponerende, hvad han stadig kan i en alder af 37 år, hvor han stadig har en masse fart. Han kan noget spektakulært, og det er ærgerligt, at vi ikke får det at se til denne slutrunde, siger Nyegaard.

  Dibirov har meldt fra på grund af en knæskade.

 7. .

  Henrik Pekeler

  Tyskland, Streg

  - Stregspillerne har meldt fra i overflod til denne turnering. Men jeg har valgt Henrik Pekeler, der netop har vundet Champions League med Kiel. Han er en fantastisk forsvarsspiller, en super kontraspiller og en dygtig stregsspiller, siger Nyegaard.

  Han har meldt fra på grund af personlige årsager.

Fotos: . (Antonio Bronic / Ritzau Scanpix), . (Friedemann Vogel / Ritzau Scanpix), . (John Macdougall / Scanpix Denmark), . (Henning Bagger / Ritzau Scanpix), . (Tt News Agency / Ritzau Scanpix), . (Soeren Stache / Ritzau Scanpix), . (Thilo Schmuelgen / Ritzau Scanpix),

Det er uhørt sjældent, at det nærmest er verdens top-fem-stregspillere, der mangler

Bent Nyegaard, håndboldekspert TV 2 SPORT

Honourable mentions

Bent Nyegaard har valgt ovennævnte syv spillere som de bedste af de fraværende spillere på hver sin position. Han understreger dog, at der er flere spillere, der har været inde og vende omkring holdet.

- Der er en Nikola Karabatic, der altid vil kunne komme på et eller andet hold. Man han er ikke på Rasmus Lauges niveau, når Lauge er bedst. Fra Frankrig er der også Elohim Prandi. Han var udset til at få en større rolle, end han tidligere har haft. Østrig kommer til at lide hårdt med fraværet af Nikola Bilyk og Janko Bozovic.

- Så kommer vi selvfølgelig ikke uden om Luka Stepancic fra Kroatien, der er en af de bedste venstrehåndsskytter. Så var jeg lige ved at glemme Casper U. Mortensen, der godt nok har været skadet et stykke tid, Albin Lagergren og selvfølgelig også Lasse Møller. Der er mange, man kunne have valgt, siger Bent Nyegaard.

Han mener dog, at der især er én position, hvor afbuddene har ramt ekstra hårdt.

- Der er virkelig mange gode stregspillere, der er ude. Tyskland har flere med Jannik Kohlbacker og Patrick Wiencek. Dertil mangler Sverige Andreas Nilsson, der er en fantastisk stregspiller. Norge mangler Magnus Gullerud. Så er der selvfølgelig også Henrik Toft Hansen, der skulle have haft en store rolle hos Danmark. Julen Aguinagalde skal også nævnes. Og så kan det være en store svækkelse for Polen, hvis Kamil Syprzak er ude. Han er tvivlsom lige nu.

- Det er uhørt sjældent, at det nærmest er verdens top-fem-stregspillere, der mangler, hvis man måske tager Ludovic Fabregas ud af ligningen, der heldigvis er klar for Frankrig. Det er alle sammen kandidater til at være top-fem bedste stregspillere i verden, siger Nyegaard.

Hvem kommer så til at overraske i stedet?

Med disse mange stjerner ude kommer der helt sikkert nogle nye, der vil stråle i deres sted. Bent Nyegaard kan ikke udpege én spiller, som han glæder sig særligt meget til at se - han peger i stedet på et helt hold.

- Jeg tror, at de fleste er lidt spændte på at se Egypten. Hvis man tænker tilbage på VM i 2019, hvor Danmark havde det sværest, var det faktisk mod Egypten. Det er et meget rutineret hold, men de har tre-fire unge knægte, der har vist ekstremt flot niveau. Det er jeg meget spændt på at se. De fleste af egypterne spiller i den hjemlige liga, så der har været rigtig god mulighed for at forberede sig godt, siger håndboldeksperten.

Egypterne indledte VM med en sejr på seks mål over Chile.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.