VM håndbold

Fire spillere smittet ved ankomst - ekspert vil have holdet smidt ud

Udover de fire Kap Verde-spillere er også en brasilianer og to slovenere testet positive ved ankomsten til Egypten.

Optakten til Kap Verdes VM-debut har mildest talt været kaotisk.

Syv spillere fra den afrikanske øgruppe er i ugen op til verdensmesterskabet i Egypten testet positive for coronavirus før afrejsen fra træningslejren i Portugal.

Og ved ankomsten til lufthavnen i Kairo torsdag er det blevet endnu værre. Her er hele fire spillere således testet positive. Det skriver IHF i en pressemeddelelse torsdag aften.

IHF skriver, at hele holdet derfor skal testes igen fredag, men at de fire involverede spillere er sent direkte i isolation.

'De skal ud'

Står det til TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen er der ikke noget at være i tvivl om.

- Der er ikke noget at rafle om. Ud. Kap Verde skal ikke nærme sig noget som helst i forhold til det, der hedder boble eller spillere her i Egypten, for så falder hele korthuset.

- Der er alt for mange tilfælde nu hos Kap Verde. 11 tilfælde. Det kan vi slet ikke have med at gøre.

Ville du have sagt det samme, hvis det var Danmark?

- Ja, det er 100 procent sikkert. Der er ikke noget at rafle om.

I pressemeddelelsen skriver IHF, at også en brasiliansk spiller samt de to slovenere Tilen Kodrin og Urh Kastelic er testet positive for coronavirus i lufthavnen.

Står stadig til at spille

Selvom coronasituationen i Kap Verdes trup er voldsom, så står holdet stadig til at skulle spille sin første VM-kamp fredag.

Hvis Kap Verde havde meldt afbud, så ville det være Holland, der skulle overtage pladsen i Gruppe A, da de er nummer tre på reservelisten efter Nordmakedonien og Schweiz, der allerede har fået en plads ved VM.

Hollands håndboldforbund har dog torsdag bekræftet over for TV 2 SPORT, at de ikke vil blive en del af slutrunden i Egypten.

Udover Tyskland og Kap Verde består Gruppe A af Ungarn og Uruguay.