VM håndbold

Norsk stjerne havde det svært med opkald til landstræneren

Magnus Gullerud måtte ringe og melde afbud til slutrunden, da han døjer med en skade i ryggen.

Det var ikke uden nervøsitet, at norske Magnus Gullerud tog telefonen for at ringe til sin landstræner.

Men forsvarsgeneralen følte, at han var nødt til at være ærlig.

En vellykket rygoperation havde ikke været nok til at gøre ham klar til verdensmesterskabet i håndbold. Det måtte Gullerud sande midt i december. Nu skulle det meddeles til den norske landstræner, Christian Berge.

- Det var svært at skulle ringe til Christian. Det har jeg ikke gjort før. Det var lidt specielt, erkender Magnus Gullerud i en podcast med norsk TV 2.

- Jeg hørte på hans stemme, at han syntes, det var trist, men du kan ikke vente og bare håbe, at det bliver bedre, fortæller den 29-årige forsvarsspecialist med henvisning til skaden i ryggen.

Det er problemer med en prolaps, som koster VM-deltagelsen for Gullerud.

En svækket defensiv, siger ekspert

Derfor må han ligesom landsholdskollegaen Magnus Rød se til fra sofaen, når Norge torsdag aften tager hul på VM i Egypten.

Frankrig venter i det første, svære gruppeopgør, og allerede her vil de to spillere være savnet, vurderer TV 2 Norges håndboldekspert Bent Svele.

- Jeg tror, de kan løse det offensivt, men defensivt var og er Gullerud forsvarschef, lyder det.

- Magnus Rød har spillet meget i Flensborgs centrale forsvar og var beregnet til en rolle der af Christian Berge, så vi er svækket defensivt med de to afbud, mener Bent Svele.

Ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Daniel Svensson reddes nordmændene af rutinerede Bjarte Myrhol, der sine 38 år til trods igen står til rådighed.

- Den rutinerede anfører kan vise sig at blive tungen på vægtskålen i kampen om guld, vurderer han.

Holder det i længden?

Selv er Magnus Gullerud spændt på, hvordan den norske landstræner griber forsvarssituationen an i hans fravær.

- De vil nok prøve at spille lidt forskellige treerpar, og så bliver det spændende at se, om Christian vælger at gå i 5-1, som vi har spillet lidt med før. Heldigvis har vi et godt landshold, så jeg er ikke nervøs lige præcis på den front, siger Gullerud.

- Det er mere, om det holder i længden. Om spillerne holder sig sunde og friske og ikke bliver for slidte i løbet af mesterskabet. Jeg tror, det bliver afgørende, hvilken trup der holder længst.

VM i Egypten startede onsdag og strækker sig 18 dage til 31. januar.

Du kan følge alle kampe på TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY. Således også Norges åbningskamp mod Frankrig fra 20.30 torsdag aften.