VM håndbold

Uden klub i tre år - alligevel spiller han ved VM

Den 38-årige chilenske landsholdsspiller Marco Oneto har været klubløs i tre år. Han holder sig i gang ved at træne sammen med landstræneren.

Allerede for tre år siden lignede det, at karrieren var nået til vejs ende.

Chilenske Marco Oneto forlod Europa efter en lang og glorværdig karriere hos store destinationer som Barcelona, Veszprem og Magdeburg.

Torsdag aften stod Oneto dog på halgulvet, da VM blev sat i gang med kampen mellem værtsnationen Egypten og Chile.

Til stor glæde for den 38-årige håndboldspiller. Det fortæller han til TV 2 SPORT.

- Jeg har ikke haft en klub i tre år. Jeg var ved at slutte min karriere på grund af min fars sygdom, og så ønskede jeg ikke at drage tilbage til Europa. Jeg har mit eget hold i Chile, men det spiller jeg ikke på.

- Jeg var en smule sur, da de satte mig af landsholdet. Men at have muligheden for at spille og opleve sådan en håndboldturnering igen er en gave. Og det er jeg taknemmelig for.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.

Selvtræner med landstræneren

Men hvordan kan det overhovedet lade sig gøre at spille håndbold på øverste niveau, når man ikke har spillet for en klub i tre år?

Det har TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen en del af svaret på. Han har nemlig haft en snak med Chiles landstræner, Matteo Garralda.

- Oneto træner lidt med Gerralda sammen med tre andre på det chilenske landshold. De tager alle på arbejde, men så træner de små to timer om aftenen tre-fire gange om ugen.

Selvtræningen mellem Oneto og Gerralda har stået på i halvandet år, og det faktum, at han ikke spiller i en klub, betyder faktisk ikke alverden.

For i Chile er det ikke ligefrem fordi, der er stablet et storslået ligasystem på benene.

- Der er jo ikke nogen liga i Chile. Der er sådan nogle små regionale områder, hvor de spiller lidt imod hinanden. Og så er der et chilensk mesterskab, hvor de også spiller lidt mod hinanden, men det er meget uorganiseret, forklarer Claus Møller Jakobsen.

Ikke den eneste klubløse fra Chile

Oneto er faktisk ikke den eneste landsholdsspiller fra Chile, der står noteret som klubløs. Målvogteren Felipe Barrientos er heller ikke tilknyttet en klub, men han spillede alligevel et kvarter i kampen mod Egypten.

Her greb den 36-årige målvogter chancen med et reddet straffekast og en scoring fra egen banehalvdel.

Det hjalp dog ikke det store, da Chile måtte se sig besejret af Egypten med cifrene 34-29.