VM håndbold

VM-hold består udelukkende af studerende - stjerner bliver hjemme

Ingen spillere fra det koreanske VM-hold i 2019 er udtaget til at repræsentere Sydkorea ved slutrunden i Egypten.

Sydkoreas håndboldherrer var på forhånd ikke spået mange chancer ved VM.

Og allerede inden deres første kamp ved mesterskabet i Egypten torsdag aften mod Slovenien ser mulighederne for et videre avancement ud til at være blevet markant mindre.

Tager man et kig på sydkoreanernes endelige trup ved VM, kan man se, at flere af landets store profiler er fraværende.

Uden at komme ind på årsagen skriver Sydkoreas håndboldforbund torsdag på sin hjemmeside, at de har sendt et hold bestående af universitetsstuderende afsted til slutrunden.

Dermed må de se bort fra Jeongu Kang, Tan Kang og Taehun Jo, der ved VM i Danmark og Tyskland i 2019, hvor de sammen med Nordkorea stillede op som et samlet Korea, var nogle af holdets store profiler. Alle tre er sydkoreanere.

Ingen af spillerne, der var med ved slutrunden for to år siden, er udtaget til dette verdensmesterskab.

Som alle andre nationer ved VM har Sydkorea indgivet en bruttotrup på 35 spillere. Målvogteren Junyoung Jung, der er 22 år gammel, er holdets ældste spiller, mens 17-årige Changwoo Lee er den yngste.

Fokuserer på OL-kvalifikation

Håndboldspilleren Rasmus Boysen og Toma Rimac, der er kendt for at være særdeles velbevandret i det internationale håndboldmiljø, skriver begge, at fraværet af landets stjernespillere skyldes, at de har rettet fokus mod den kommende OL-kvalifikation.

Både Rasmus Boysen og Toma Rimac skriver, at man på grund af karantæneregler har besluttet at lade stjernerne blive hjemme i stedet for at lade dem rejse til Egypten.

I OL-kvalifikationen skal Sydkorea møde Frankrig, Brasilien og Chile i et puljespil, hvor de to bedste nationer går videre til legene i Tokyo til sommer.

Ved VM er Sydkorea havnet i en svær gruppe, hvor de skal op mod Slovenien, Rusland og Hviderusland. De tre bedste går videre til mellemrunden.

Se kampen mellem Sydkorea og Slovenien torsdag klokken 18 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.