VM håndbold

Danmark undervurderede vigtigheden af fællesrum

På femte sal af et hotel i Kairo findes der et fællesrum, som har stor betydning for dets brugere, det danske håndboldlandshold.

De ved det godt selv, de danske spillere.

Det er ikke raketvidenskab, der foregår i herrelandsholdets berømte fællesrum. Det er noget så banalt som kortspil og PlayStation. Og det at være sammen.

- Jo bedre forbindelse vi har med hinanden uden for banen, des bedre forbindelse har du inde på banen. Det er i hvert fald min opfattelse, at du tager den kemi med ind på banen, siger Lasse Svan Hansen til TV 2 SPORT.

Jeg synes, at vi i år har fået godt gang i fællesrummet

Niklas Landin, landsholdsspiller

Hans holdning deles på holdet.

Faktisk var fraværet af et fællesrum til EM i Sverige sidste år en del af danskernes forklaring på, hvorfor slutrunden endte som en fiasko.

- Jeg tror, vi undervurderede, hvor vigtigt det har været. Denne gang havde vores 'fysser' et ganske almindeligt værelse, hvor vi ikke kunne sidde 12 mand inde, lød for eksempel Henrik Møllgaards evaluering efter det tidlige exit.

Anføreren glæder sig over godt liv i fællesrummet

Niklas Landin vil ikke lægge al skyld for sidste slutrundes skuffelse over på fællesrummet.

- Men jeg synes, at vi i år har fået godt gang i fællesrummet. Det er også der, hvor vi har fået vores behandlerrum. Det kunne godt være større, men indtil videre er der godt liv i fællesrummet, noterer den danske anfører sig.

Det samme gør Lasse Svan Hansen.

- Vi er bare meget mere sammen nu, end vi var sidste år. Og vi er også mere bevidste om, at vi skal have en fornemmelse af hinanden, når vi ikke spiller kampe, så vi har fælles historier at snakke om, siger den 37-årige fløjspiller.

Ikke lejrbål, men lidt derhenad

Konceptet er lige så simpelt, som det er effektfuldt, mener han.

- Det skal ikke være nogen raketvidenskab. Det er i mit hoved så banalt, som at vi laver noget sammen i fællesrummet i stedet for på værelserne, så alle kan komme ind og se eller være med, siger Lasse Svan Hansen.

- Det skal ikke være lejrbål det hele, men gerne lidt derhenad.

Fredag er de danske spillere for første gang fælles i kamp til VM.

Her venter Bahrain i åbningskampen. Senere i gruppespillet gælder det DR Congo og Argentina.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele sendeplanen her.