VM håndbold

Dansk VM-spiller testet positiv for coronavirus

Landsholdsfløjen Emil Jakobsen, der tidligere har været smittet med coronavirus, har igen testet positiv.

Danmark er for første gang blevet ramt af coronavirus under samlingen, der har stået på siden starten af januar.

GOG-fløjspilleren Emil Jakobsen er blevet testet positiv og er derfor sendt i isolation. Det samme er værelseskammeraten Morten Olsen.

Det meddeler Dansk Håndbold Forbund (DHF) og det internationale håndboldforbund (IHF).

- Han får ikke lov til at spille aftenens kamp mod Bahrain. Hans værelseskammerat skal aflevere en negativ test, før han kan få lov til at spille kampen og deltage i turneringen, skriver IHF.

Var forberedt på risikoen

De danske spillere og ledere bliver nu også testet inden kampen mod Bahrain, mens hele den danske delegation også testes i morgen.

Emil Jakobsen blev tidligere i november smittet med coronavirus. Det samme skete for Morten Olsen og en lang række andre GOG-spillere.

Det betyder, at der lige nu ikke er decideret rød alarm på det danske hold.

- Højst sandsynligt er testen positiv på grund af hans tidligere smitte, siger sportschef i DHF, Morten Henriksen, til TV 2 SPORT.

- Det er det, både de kloge læger hernede og vores egen læge umiddelbart vurderer. Men vi tager ingen chancer og holder os til protokollerne.

- Lige nu afventer vi de forhåbentligvis negative tests på resten, og så spiller vi i aften.

Stor kritik efter ankomst

Morten Henriksen og DHF kritiserede efter ankomsten til Egypten og hotellet i Kairo flere forhold i forbindelse med coronaprotokollerne.

Blandt andet påpegede de, at der ikke var nok tests, ligesom forsamlingen blandt flere landes hold var for stor på hotellets madsal.

- Der er sket rigtig mange ændringer. Det er vildt ærgerligt, der ikke var styr over de ting fra starten. Det er der heldigvis nu, og vi er kommet rigtig langt på den liste, jeg har med ting, jeg vil have ændret, siger Morten Henriksen.

Mens Danmarks positive test er sket inde i VM-boblen, har Slovenien, Kap Verde og Brasilien fået sendt spillere i isolation efter positive prøver i lufthavnen.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.