VM håndbold

- Det er en rigtig ulækker åbningskamp, siger Møllgaard

Hverken Henrik Møllgaard eller Niklas Landin er trygge ved tanken om, at de skal møde et hold som Bahrain i VM-åbningskampen.

På papiret er Danmarks første modstander ikke decideret skræmmende.

Bahrain deltager i år ved VM for blot fjerde gang, og landets bedste VM-resultat var en 20.-plads i 2019.

Men selvom Bahrain i håndboldmæssig forstand er en lille nation, så er respekten stor hos de danske spillere. Det fortæller Henrik Møllgaard på torsdagens pressemøde.

- Det er en rigtig ulækker åbningskamp, men det er jo også det sjove ved VM. Vi møder andre typer og andre lande, end vi er vant til. EM er hårdt sagt ofte sværere at vinde, fordi der er så mange kvalitetshold i Europa. Men vi spiller også alle sammen på samme måde, og vi kender hinanden fra diverse turneringer. Og der er det mere et spørgsmål om bare at være skarpest.

- Til VM møder vi andre hold. Det er mindre typer. Det er sindssygt fintespil. Rigtig dygtige på deres individuelle kompetencer. Og så vil vi jo gerne tro om os selv, at vi er lidt stærkere taktisk. Så vi bliver udfordret på nogle ting, som vi ikke normalt møder til hverdag, og det kræver nogle gange lige en omstilling. Og i en åbningskamp, hvor tingene godt kan være nervøse, er det en ubehagelig modstander.

Jeg er meget mere nervøs, når jeg skal spille mod ikke-europæiske hold

Niklas Landin

Danmark og Bahrain har krydset klinger to gange i historien.

Ved OL-kvalen i 2016 vandt Danmark blot 26-24, og ved VM-slutrunden i 2017 blev Bahrain besejret med 30-26.

En ulækker åbningskamp

Det har med andre ord ikke været walkover-kampe for det danske landshold. Derfor er Bahrain heller ikke ønskemodstanderen i en åbningskamp ifølge Niklas Landin.

- Jeg har gjort mig ret mange tanker om Bahrain. Og det er ikke vores yndlingsmodstander. De to sidste kampe, jeg har været med til at spille mod dem, har vi spillet tætte kampe, hvor vi lige er trukket fra til sidst og har vundet med et par stykker. Så det er bestemt ikke en favoritmodstander, og vi har ret stor respekt for Bahrain og den måde, de spiller.

- De ligger ikke så godt til danskernes mentalitet, siger Niklas Landin på pressemødet torsdag.

At Bahrain er en ubehagelig modstander, skyldes blandt andet, at det ikke er et europæisk hold.

Det betyder, at danskerne kender mindre til dem, og at de ofte spiller på en måde, der kan være ret uforudsigelig.

Landin er 'meget mere nervøs' end normalt

Niklas Landin går derfor ikke ind til kampen med ro i maven.

- Det er altid lidt specielt at spille mod ikke-europæiske hold. Jeg er meget mere nervøs, når jeg skal spille mod ikke-europæiske hold, end når jeg skal spille mod europæiske hold. For der ved jeg cirka, hvad der kommer til at ske. Her ved jeg ikke, hvad der kommer til at ske.

- De kan dække 0-6, hvor alle står oppe i hovedet på os. De kan også dække mere defensivt. Det er lidt dagsformen, der afgør, hvordan de spiller. Men det er jo på papiret hold, som vi skal slå, og det er også klart vores mål. Men om vi gør det, det vil tiden jo vise.

Danmark indleder VM-slutrunden fredag aften mod Bahrain. De to resterende hold i gruppen er Argentina og DR Congo.