VM håndbold

Grønt lys til VM-debutant trods stort coronaudbrud

Trods 11 positive coronaprøver har Kap Verdes håndboldherrer fået grønt lys til at spille VM i Egypten.

Usikkerheden om Kap Verdes deltagelse ved VM har de seneste dage været stor.

Men nu skulle den sidste tvivl være fjernet.

Ifølge det tyske nyhedsbureau dpa har Det Internationale Håndboldforbund (IHF) fredag endegyldigt bekræftet, at Kap Verde får lov til at veltage ved VM i Egypten, selvom holdet fra den afrikanske øgruppe er hårdt ramt af coronavirus.

Dermed kan VM-debutanterne nu gøre klar til mødet med Ungarn fredag aften i det indledende gruppespil, hvor de også skal op mod Tyskland og Uruguay.

- På trods af de seneste tilfælde af coronasmitte hos Tysklands gruppemodstander Kap Verde kan den afrikanske nation godt stille op ved VM i håndbold. De øvrige coronatest var alle negative, lyder det i et svar fra IHF til dpa ifølge Ritzau.

Allerede inden afrejsen til Egypten blev Kap Verde ramt, da hele syv spillere testede positiv. Torsdag blev de så ramt af fire yderligere tilfælde, da de blev testet efter ankomsten til den egyptiske hovedstad, Kairo.

Flere hold er ramt af coronavirus

Kap Verde er ikke det eneste hold, der i øjeblikket er ramt af coronavirus. Fredag blev Danmarks Emil Jakobsen testet positiv, hvorfor han må sidde ude i den første kamp mod Bahrain. Også Brasilien og Slovenien er ramt med flere tilfælde.

Tidligere har både Tjekkiet og USA trukket sig fra VM på grund af massive udbrud på de respektive mandskaber.

IHF har fredag besluttet at stramme proceduren for testning ved VM, så alle medlemmer af landsholdenes delegationer fra lørdag testes dagligt for coronavirus. Det samme er tilfældet for dommere, officials og ansatte med andre funktioner i tilknytning til turneringen.