VM håndbold

Én ting må gøre landstræneren rigtig glad, vurderer ekspert

TV 2 SPORTs håndboldekspert Nicolej Krickau håber på samme scenarie, som udspillede sig under VM-slutrunden i 2019, hvor Danmark løftede guldet.

Der var mange positive ting at tage med fra åbningskampen mod Bahrain.

Danmark vandt uden problemer, alle spillerne kom i aktion, og VM-debutant Mathias Gidsel skrev dansk håndboldshistorie.

Det er en række af de positive ting, som er ret øjensynlige. Men så er der også de ting, der er positive, men som folk måske ikke lige ser med det blotte øje.

Det påpeger GOG-træner Nicolej Krickau, der er TV 2 SPORTs håndboldekspert under slutrunden.

- Jeg tror, at Nikolaj Jacobsen er rigtig glad for, at han ikke blev tvunget til at bruge sit 7-mod-6 i dag. Jeg tror, de har brugt meget tid på det på træningsbanen, så det faktum, at han ikke allerede nu skal vise det frem, kan blive en stor gevinst på den lange bane.

- Mathias Gidsel skabte hastighed i angrebet, og det gjorde, at det ikke blev nødvendigt i den her kamp.

De andre hold kan ikke forberede sig

Men hvorfor er det så vigtigt, at Danmark undgik at bruge 7-mod-6-angrebet mod Bahrain?

I 2019 blev Danmark verdensmestre, hvor specielt 7-mod-6-delen blev afgørende længere henne i turneringen.

Dengang slap landstræneren for at bruge det i de første kampe. Samme scenarie håber Nicolej Krickau på, der udspiller sig i år.

- Det er en gevinst, fordi de andre hold så ikke får muligheden for at forberede sig på det. Tidligere har Danmark haft problemer mod offensive forsvar som eksempelvis Bahrain.

- Når Nikolaj Jacobsen har forberedt sig og set, at Danmark skulle møde Argentina og Bahrain, har 7-mod-6 helt sikkert fyldt meget i forberedelsen hos landsholdet. I 2019 havde han held med at gemme det til langt hen i turneringen, forklarer Krickau.

Den unge komet strålede i sin slutrundedebut. Video: TV 2 SPORT

Spillere som Mathias Gidsel og Jacob Holm var stærkt medvirkende til, at Danmark kunne spille i et højt tempo mod Bahrain.

Derfor blev det aldrig en nødvendighed at skele til 7-mod-6-angrebet i håbet om at skabe chancer. Danmark endte med at slå Bahrain 34-20.

I næste kamp venter DR Congo, der på papiret ikke bør give de store udfordringer.

Derfor kommer 7-mod-6-spillet formentlig ikke i brug, når Danmark skal i aktion igen. Det er søndag klokken 20.30 på TV 2 og TV 2 PLAY.