VM håndbold

Holdkammerater hylder dansk VM-debutant

De danske landsholdsspillere er især imponeret over, hvor uimponeret Mathias Gidsel er gået ind til verdensmesterskabet.

Superlativerne fløj om hovedet på unge Mathias Gidsel fredag aften.

Den 21-årige GOG-profil spillede sin blot fjerde landskamp mod Bahrain i en kamp, der også var Gidsels første slutrundekamp for Danmark. Og hvilken en af slagsen.

Bagspilleren sprudlede fra første sekund, og da kampen var 60 minutter ældre, var Gidsel 10 mål rigere.

Derfor blev han også ganske naturligt kåret til kampens spiller, og efter VM-debuten var de danske landsholdskammerater bestemt ikke blege for at rose den unge VM-debutant.

Vi har samlet en række af reaktionerne fra de mere erfarne aktører på landsholdet:

Mikkel Hansen:

  • Det er vel de færreste, der i sin VM-debut laver 10 mål og går så uimponeret til tingene. Men det kendetegner ham vel meget godt som spiller og person.

Morten Olsen:

  • Han ved godt selv, han spillede en god kamp. Så vi behøver ikke at rose ham. Ej, det var en rigtig, rigtig flot VM-debut, og imponerende at så en ung en gut bare kan gå ind til sin første VM-kamp og præstere på den måde. Og så er jeg jo glad for, at det er en GOG-dreng, der gør det.

Nikolaj Jacobsen:

  • Jeg er imponeret over, at man som ung fyr spiller sin første VM-kamp og så går ind og laver 10 mål og bliver kåret til kampens spiller. Det var måske ikke det, vi havde kunnet forvente. Han har gjort det rigtig flot. Og så er han bare en god dreng, der går uimponeret til tingene.

Lasse Svan:

  • Det er meget, meget imponerende. Men det er på den måde, han er gået ind på landsholdet. Det er meget uimponeret og med stor tiltro til de kvaliteter, han har. Og det er nogle kvaliteter, vi rigtig godt kan bruge her på landsholdet. Så det er dejligt at se, han ikke skal varmes op til at eksplodere. Det gør han fra start af, og det er meget, meget dejligt. For det får vi brug for i en meget, meget lang turnering.

Kometkarriere på landsholdet

Det var ikke kun internt på det danske landshold, at Gidsel høstede roser. I studiet efter kampen var TV 2 SPORTs håndboldekspert Daniel Svensson også fremme med roserne.

- Jeg mindes ikke, jeg nogensinde har set så overbevisende en præstation af en slutrundedebutant før.

- Han er upåvirket og har gjort kometkarriere på det danske landshold. Jeg glæder mig til at følge ham resten af turneringen, siger han om Mathias Gidsel.

Du kan se eller gense Gidsels ti mål fra 34-20-sejren over Bahrain herunder:

Den unge komet strålede i sin slutrundedebut. Video: TV 2 SPORT

Sejren sender Danmark til tops i Gruppe D, hvor de to resterende nationer er DR Congo og Argentina.

Argentina er nummer to, efter de besejrede DR Congo i deres første kamp.

Danmark møder netop DR Congo i næste kamp. Det er søndag klokken 20.30 på TV 2 og TV 2 PLAY.