VM håndbold

Landin lavede spektakulær redning: - Det er kunst

Niklas Landin savnede store redninger fra sig selv mod Bahrain, men efter næsten 40 minutters spil blev han tilfreds.

Niklas Landin stirrede direkte ind i øjnene på Bahrains fløjspiller Ahmed Jalal Fadhul.

Med et snuptag skød den danske keeper sit venstre ben i vejret, så det rakte op over hans hoved. Fadhul valgte at skyde i det korte hjørne, men da Landins fod og ben på spektakulær vis var der i forvejen, endte det med en dansk redning.

- Når man ser det igen, er det bare så flot. Der er lidt kunst over det, sagde TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard under kommenteringen.

Aktionen var en af Niklas Landins sidste i kampen mod Bahrain, som Danmark vandt med 34-20. Landin forlod målet og lod Kevin Møller stå resten af opgøret.

Og det var med et smil på læben, at han satte sig på bænken.

- Det var en redning, jeg havde efterlyst lidt i første halvleg. Jeg sagde også til Kevin, at jeg ikke følte mig inde i kampen, da jeg ikke havde lavet nogle store udfald eller var kommet ud og havde brugt min størrelse. Og det kunne jeg heldigvis gøre der, så det var rart at slutte af på, siger han dagen derpå til TV 2 SPORT.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.

Havde planlagt det inden

Den danske keeper, der til dagligt spiller i Kiel, forklarer videre, at smidigheden, som redningen bliver skabt af, ikke kommer af sig selv.

- Det ligger som en normal del i det at være målmand. Der er altid lige 10-15 minutter til træning, når du ikke står inde i målet, hvor du så strækker ud, siger Landin.

Ikke nok med at Landin er i stand til at få sit ben derop, så skete det også hurtigt. Det er dog ikke noget, han specifikt har øvet sig på, da det mere "handler om det taktiske," forklarer han.

- Der er nogle, der tænker, at hvis jeg har benet et stykke tid deroppe før skuddet, kan jeg ikke blive ved med at have det deroppe. Så forsøger de alligevel.

- Højrefløjens skuddiagram passede også perfekt til det udfald – enten skød han kort oppe i målet eller langt nede ved hoften, hvor jeg ville kunne tage den med armen. Så det var noget, jeg havde planlagt inden, siger Landin.

Niklas Landin spillede 34 minutter og 54 sekunder og havde en redningsprocent 29. Kevin Møller fik 19 minutter og 23 sekunder på banen. Han sluttede med en redningsprocent på 36.