VM håndbold

Mikkel Hansen kalder nye coronatiltag for ’overfladiske’

Den danske stjerne mener, at tiltagene i coronaboblen sagtens kan blive meget bedre. Nogle af tingene er endnu "til grin."

- Det kan jo sagtens blive væsentlig, væsentlig bedre – i forhold til afstand og mange andre ting.

Sådan siger den danske landsholdstjerne Mikkel Hansen til TV 2 SPORT om de tiltag i VM-boblen, der fortsat halter.

Det danske landshold henvendte sig ellers til det internationale håndboldforbund, IHF, hvor de forklarede, at forholdsreglerne ikke var sådan, som det var lovet inden turneringen. IHF skulle efterfølgende have rettet op på nogle ting, men det er langt fra nok, mener Mikkel Hansen:

- Jeg synes, at meget af det er noget overfladisk. ”Se her - vi gør alt, hvad vi kan.” Det er lidt til grin, at de står og sprøjter sprit på vores tasker, når vi kommer frem. Jeg ved ikke helt, hvad vi skal bruge det til.

- Der er mennesker her omkring på hotellet, der ikke bærer mundbind. Jeg ved ikke, om der er mange mennesker her, men jeg kan ikke helt placere, og om de har noget at gøre med slutrunden. Men igen: Jeg fokuserer ikke så meget på det, og vi minimerer vores aktivitet de andre steder, siger Hansen.

Man går da og bliver irriteret - og også lidt utryg, når man render rundt på hotellet

Nikolaj Jacobsen

Landstræner er irriteret og lidt utryg

På baggrund af disse omstændigheder har det danske landshold også valgt at lave en boble inde i en boble. Det betyder rent praktisk, at de danske spillere forsøger at holde sig så meget på femte sal på det store Hotel Marriott i Kairo som overhovedet muligt. Det er her, Danmark har sin base.

Og ifølge landstræner Nikolaj Jacobsen er det fortsat nødvendigt, selvom de har bedt IHF og arrangørerne om at stramme op.

- Der bliver jævnligt overtrådt regler – også fra andre hold. Så længe vi holder os heroppe, føler vi os rimelig trygge. Jeg tror eksempelvis ikke, at det er alle hold, der har fået udleveret nok mundbind, siger han med et lille grin.

- Og det er heller ikke alle, der har læst afstandskravene, når man står til morgenmaden. Der er nok nogle, der har set 10 centimeter og andre har set en meter. Man går da og bliver irriteret og også lidt utryg, når man render rundt på hotellet. Der er mange hold, der følger alle regler, men der er et par enkelte hold, der ikke er så disciplinerede.

Det er ikke kun det danske landshold, der har udtrykt sin utilfredshed med forholdene. Den norske stjerne Sander Sagosen har kaldt forholdene for ”en stor joke.”

Nikolaj Jacobsen og Danmark skal i aktion igen søndag, hvor modstanderen er Congo.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele sendeplanen her.